Dolar

32,2545

Euro

34,6759

Altın

2.394,56

Bist

10.247,75

Darbe karşıtı tişört için üç yıldır hapiste

Mısır'da giydiği tişört sebebiyle üç yıl önce gözaltına alınan 19 yaşındaki Mahmud Hüseyin için, avukatları tarafından yapılan serbest bırakılması talebi reddedilince Uluslararası Af Örgütü Sisi'ye telefon ederek devreye girdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 17:19:21

Darbe karşıtı tişört için üç yıldır hapiste

Mısır'da bundan üç yıl önce “25 Ocak Devrimi” logosu bulunan tişört giydiği ve “İşkencesiz bir ülke” sloganı yazılı başlık taktığı için tutuklanan Mahmud Hüseyin için Kahire ceza mahkemesi tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İşkence karşıtı tişört giydiği için 585 gündür demir parmaklıklar arkasında olan Mahmud Hüseyin 25 Ocak protestolarının üçüncü yıldönümünde gözaltına alınmıştı. Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, "19 yaşındaki Hüseyin herhangi kötü bir işte çalışmadığı ve herhangi bir suça karışmadığı halde tutuklanarak işkence edildi ve zorla işlemediği bir itiraf metni imzalatıldı" açıklaması yaptı.

Mahmud Hüseyin'in avukatı Muhtar Münir, "hakim karar verdiğinde öğrenci mahkemede bile değildi. Dava kararı sanığın mahkemede bulunmadığı halde verildiği için bir hafta içinde başsavcılığa şikayetimizi itiraz dilekçesi ile göndereceğiz" dedi.

Uluslararası Af Örgütü, Mahmud Hüseyin için darbeyle gelen cumhurbaşkanı Sisi'ye telefon ederek "Masum olan Mahmud Hüseyin'in derhal ve koşulsuz olarak bırakın" dediklerini söyledi.

19 yaşında öğrenci Mahmud Muhammed Ahmed Hüseyin, 2011 ayaklanmasının üçüncü yıldönümünde evine giderken öğlen vakti Kahire'de El Mareg'de gözaltına alınmıştı. İhvan sempatizanı olmayan hatta liberal görüşlere sahip bulunan Hüseyin, gözleri kapatılarak ve saatlerce süren dayak ile vücuduna verilen elektrik şoku ile Müslüman Kardeşler'e ait patlayıcı maddeler bulundurduğuna dair “itirafta bulunmak” zorunda kalmıştı

Haber Ara