Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

CIA Başkanı Pompeo'dan ara seçimler için Rusya uyarısı

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, Rusya'nın ABD'deki Kongre ara seçimlerini etkilemeyi denemeye 'devam edeceğini' söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-30 13:27:46

CIA Başkanı Pompeo'dan ara seçimler için Rusya uyarısı

Rusya'nın ABD'de 6 Kasım'da yapılacak ara seçimlere 'müdahale etmeyi deneyeceğini' söyleyne Pompeo, BBC Güvenlik Muhabiri Gordon Corera'ya verdiği mülakatta 'Rusya'nın enformasyon savaşında uzun bir geçmişi olduğunu' belirterek şu ifadeleri kullandı: "Rusların bunu yapmayı deneyeceği konusunda her beklentiye sahibim. Ama ABD'nin adil ve özgür bir seçim yapacağından ve (bunu) güçlü bir şekilde püskürterek seçimimiz üzerindeki etkinin güçlü olmayacağından eminim."

ABD'de Rusya'nın ABD Başkanlık seçimlerine Başkan Donald Trump lehine müdahale ettiğine yönelik soruşturmalar sona ermese de CIA Rusya'nın seçime müdahele ettiğini savunuyordu. Rusya ise iddiaları reddediyor.

'RUSLARIN AKTİVİTELERİNDE CİDDİ BİR AZALMA GÖRMEDİM'

Moskova ve Washington arasında terörle mücadele konusunda yapılan işbirliğine rağmen Rusya'yı hala 'bir müttefik değil bir düşman olarak gördüklerini' söyleyen Pompeo Rusya'nın, Avrupa'da ve ABD'de kurumları 'çökertme çabalarında' önemli oranda bir azalma olmadığını öne sürerek "Onların (Rusya) aktivitelerinde ciddi bir azalma göremedim" dedi. 

Haber Ara