Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

ABD'den Rus iş adamı ve politikacılara yaptırım kararı

ABD Maliye Bakanlığı, 114 Rus siyasetçi ve 96 iş adamının yer aldığı yaptırım listesini yayınladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-30 13:28:14

ABD'den Rus iş adamı ve politikacılara yaptırım kararı
ABD Maliye Bakanlığı, 114 Rus siyasetçi ve 96 iş adamının yer aldığı yaptırım listesini yayınladı.

ABD'nin yayınladığı "Kremlin raporu" olarak bilinen yeni yaptırım listesi, Kremlin ve Washington arasındaki tansiyonu arttırdı. ABD, 2016'da ABD'deki seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla ilişkili Rusya'ya yönelik yaptırımlarını genişletti. ABD, Maliye Bakanlığı 114 Rus siyasetçi ve 96 iş adamının yer aldığı yaptırım listesini yayınladı. Listede, Rus Başbakan Dmitriy Medvedev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve hatta Putin'in Sözcüsü Dmitriy Peskov da yer alıyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, bu isimlere yönelik yeni yaptırımlar uygulanmayacağı bazı isimlerin ise yaptırımlara daha önce tabi tutulduğu belirtildi.

RUSYA'DAN İLK TEPKİ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, konuya ilişkin açıklama yaptı. "ABD'nin attığı adım Rusya'da mart ayında yapılacak başkanlık seçimlerini etkileme amacı taşıyor" diyen Peskov, ABD'nin Kremlin'e yakın insanlar hakkında yayınladığı yaptırım listesinin Rus şirketlerinin, işadamlarının ve politikacılarının imajına zarar verebileceğini söyledi. Peskov, eşi benzeri görülmemiş bu raporun kötü sonuçlar doğurmadan Rusya tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, yaptırımların hiçbir sonuca ulaşmadığını ve ülkesinin gözünü korkutmadığını söyledi. Rus Milletvekili Vladimir Dzhabarov, yaptırımların neredeyse ülkenin bütün liderlerini kapsamasını ikili ilişkilerin fiilen kopması olarak değerlendirdi.

Haber Ara