Dolar

32,3817

Euro

34,7744

Altın

2.397,37

Bist

10.208,65

Çavuşoğlu, Trump'ın yemin törenine katılacak

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın 20 Ocak'taki yemin törenine katılacak

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-17 14:45:55

Çavuşoğlu, Trump'ın yemin törenine katılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerine yeni bir ivme kazandırmaya hazır olduğunu söyledi.

Ankara'da YÖK'te düzenlenen programda konuşan Çavuşoğlu, Türk dış politikasını değerlendirirken, "ABD ile ilişkilerimize yeni ivme kazandırmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasında ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump için 20 Ocak'ta düzenlenecek yemin törenine katılacağını söylediğini de aktarıldı.

Çavuşoğlu, yemin töreni dâhil birçok etkinliğin olacağını, bunun için de bir Organizasyon Komitesi'nin kurulduğunu ifade etti. Komitenin kendilerini birçok etkinliğe katılmaları için davet ettiğini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Yemin töreninin hangi kısmına katılacağız, onu gittiğimiz zaman göreceğiz. Katılacağımız toplantılarda görevi devralacak yeni yönetim de yer alacak. Seçilmiş Sayın Başkanın yakın ekibi de olacak. Buralarda tabii ki kendileriyle de görüşme imkânımız olacak ama henüz görevi devralmadıkları için ikili görüşmeler yapmak mevcut yönetime karşı da doğru olmaz. Zaten şu andaki yönetim de bunu tercih ediyor. Ama önümüzdeki süreçte nasıl hareket edeceğiz, ne yapacağız, nasıl görüşeceğiz... Bunları tabii ki tüm muhataplarımızla, yeni göreve gelecek muhataplarımızla dostlarımızla ele alma fırsatı bulacağız. Böyle bir daveti aldık, biz de katılıyoruz."

Haber Ara