Dolar

32,3152

Euro

34,7894

Altın

2.412,76

Bist

10.222,28

Cameron'dan AB'ye tehdit...

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'nin İngiltere'nin taleplerini karşılayacağını, bu olmazsa ülkesinin AB dışında da başarılı olabileceğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 18:25:00

Cameron'dan AB'ye tehdit...

İngiltere Başbakanı David Cameron, Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu.

İngiltere'nin bir numaralı gündem maddesi olan "AB'den ayrılma" konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cameron "Şunun açıkça anlaşılmasını istiyorum ki eğer masaya anlaşma gelmezse, acelem yok, referandum için 2017'nin sonuna kadar sürem var" dedi.

İngiltere'nin dünyanın 5. büyük ekonomisi olduğunu ve AB dışında da başarılı olabileceğini ifade eden Cameron, “Ancak mesele İngiltere'nin başarılı olup olamayacağı değil. Mesele en büyük başarıyı nasıl yakalayacağı, en büyük refaha nasıl ulaşacağı, en çok istihdamı nasıl meydana getireceği ve en güvenli nasıl olacağıdır” dedi.

Şubat ayında gerçekleşecek AB liderler zirvesinde, İngiltere'nin AB'den taleplerini karşılayan bir anlaşmaya varılacağını umduğunu belirten Cameron, “Şunun açıkça anlaşılmasını istiyorum ki eğer masaya doğru anlaşma gelmezse, acelem yok, referandum için 2017'nin sonuna kadar sürem var. Bu işin hızlı değil, doğru yapılması önemli” ifadesini kullandı.

Cameron AB ile “doğru anlaşmaya” varılması halinde gelecek yaz referanduma gitmeyi istediğini kaydetti.

Konuşmasında iş dünyasına da seslenen Cameron, “Siz de tek pazarın tamamlandığı daha rekabetçi bir Avrupa istiyorsanız, daha fazla ticaret anlaşmasının ama daha regulasyonun olduğu bir Avrupa istiyorsanız, bana destek verin” diye konuştu.

AB konusunda son kararı siyasetçilerin değil, halkın vermesi gerektiğini belirten Cameron, “Bu, bir kuşakta bir kez gelecek bir an. Avrupa Birliğinin gelecekte gireceği istikameti şekillendiriyoruz” görüşünü dile getirdi.

Reform sürecinin AB için hiç sona ermeyeceğini belirten Cameron, "Benden hiçbir zaman 'Tamam, bu örgüt artık tamir edildi' dediğimi duymayacaksınız. AB'nin bugün birçok kusuru var ve gelecekte de bu yeniden müzakerelerden sonra da kusurları olacak. AB için reform süreci sona ermeyecek" diye konuştu.

Haber Ara