Dolar

32,2173

Euro

34,9678

Altın

2.423,73

Bist

10.676,65

Bursa'da patlama: 13 yaralı

Bursa'da, tarihi Kapalıçarşı'nın Ulu Cami tarafındaki girişinde patlama meydana geldi. Patlamayı gerçekleştiren canlı bomba öldü. Olayda 13 yaralı olduğu bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 18:19:43

Bursa'da patlama: 13 yaralı

Bursa'da, tarihi Kapalıçarşı'nın Ulu Cami tarafındaki girişinde patlama meydana geldi. 

Saat 17.20 sularında meydana gelen patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi sevk edildiği bildirildi.

1 ÖLÜ, 13 YARALI

Patlama nedeniyle 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Muradiye ve Çekirge Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Ölen kişinin canlı bomba olduğu bildirildi.

BURSA VALİLİĞİ: CANLI BOMBA KAYNAKLI

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında patlama meydana geldiği, olayda, intihar bombacısı olduğu değerlendirilen bir kadının, üzerindeki düzenekle kendini patlattığı bildirildi.

İntihar bombacısı olduğu değerlendirilen bir kadının, üzerindeki düzenekle kendini patlattığı kaydedilen açıklamada, olayda yaralananların en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırıldığı bildirildi.

SAĞLIK BAKANI: AĞIR YARALI YOK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu patlamada yaralanların durumunun iyi olduğunu bildirdi. Müezzinoğlu konuya ilişkin, 'Durumu ağır yaralımız yok' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, ambulanslarla 13 yaralarının hastanelere taşındığını belirterek, "13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde." dedi.

"CANLI BOMBA 25 YAŞLARINDA"

Saldırgana ilişkin gerekli incelemelerin İçişleri Bakanlığınca yapıldığına işaret eden Müezzinoğlu, "Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor." diye konuştu.

Çevreyi güvenlik çemberine alan polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

DAVUTOĞLU SALDIRIYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Bu arada, Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamanın ardından AK Parti Genel Merkezi'nde İçişleri Bakanı Ala ile bir araya geldi.

Davutoğlu, Bakan Ala'dan terör saldırısına ilişkin bilgi aldı. Bursa Valisi Karaloğlu ile de telefonda görüşen Başbakan Davutoğlu, Karaloğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haber Ara