Dolar

32,3066

Euro

34,6922

Altın

2.412,37

Bist

10.045,74

Brüksel saldırganlarından ABD de haberdarmış

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen bombalı saldırının faillerinin ABD'nin terör listesinde yer aldığı ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 10:39:20

Brüksel saldırganlarından ABD de haberdarmış

Amerikan yayın kuruluşu NBC'nin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Khalid ve Brahim el Bakraoui Kardeşler'in salı günü 31 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları gerçekleştirmeden önce ABD'nin terörle mücadele birimi tarafından bilindiği belirtildi.

Bakraoui Kardeşler'in ABD'nin database'inde "potansiyal terör tehdidi" olarak yer aldığı aktarıldı. Söz konusu yetkililer, Brüksel saldırganlarının ABD'nin hangi terör listesinde yer aldığını ise açıklamadı. ABD'li yetkililerin bu açıklaması, Belçika'nın bu denli tehlikeli saldırganları nasıl "basit suçlu" olarak gördüğü sorusunu akıllara getirdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Brüksel Havalimanı'ndaki saldırıyı gerçekleştiren Brahim Bakraoui'nin Türkiye'de yakalanıp Hollanda'ya gönderildiği ve bu durumdan haberdar edilmesine rağmen Belçika'nın adım atmadığını açıklamıştı.

Bunun üzerine dün Belçika'da hükümet krizi çıkmış; İçişleri Bakanı Jan Jambon ve Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Başbakan Charles Michel'e istifalarını sunmuştu. Ancak Michel istifaları reddetmiş ve bakanlara görevlerine devam etme talimatı vermişti.

Başkent Brüksel'de 22 Mart sabahı Bakraoui Kardeşler, havalimanı ve metro istasyonunda intihar saldırısı düzenlemiş, dünyayı şoke eden olayda 31 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi de yaralanmıştı. 

Haber Ara