Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

BM Ortadoğu'da nüfus dengelerini değiştiriyor

BM Avrupa’ya göçmen akışının günlük 8 bini bulduğunu ve hükümetlerin karşı karşıya kaldıkları göçmen sorununun “buz dağının görünen kısmı” olduğunu açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-26 15:07:10

BM Ortadoğu'da nüfus dengelerini değiştiriyor

BM bölgesel göçmen koordinatörü Amin Awad, Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada taraflarınca önceden sorunun kapsamına dair yapılan uyarıların ciddiye alınmadığını söyledi.

BM'nin Irak'taki insani yardım koordinatör yardımcısı Dominik Bartsch, Irak'taki insanların yıl sonuna kadar 10 milyon kadar insanın insani yardıma ihtiyaç duyacağını açıkladı ve ülkede 3.2 milyon insanın da yerinden edildiğini söyledi.

Musul'da Demografik Hamle

Bartsch BM'nin Irak askeri güçlerinin IŞİD'e karşı düzenleyeceği muhtemel Musul saldırısında 500 bin insanın yerini değiştirmeyi planladığını açıkladı.

Uzun süredir IŞİD'in elindeki bölgeye yapılacak olan saldırıdan önce bölge nüfusunun dağıtılması ise bölgedeki Sünni nüfusun azaltılarak Enbar kökenli aşiret uzantılarının ve bazı IŞİD destekçisi yerel unsurların yok edilmesi planlandığı ise Iraklı uzmanlarca konuşuluyor.

Daha önce IŞİD ile mücadele adı altında Diyala bölgesinde de 70 bin Sünni yerlerinden edilmiş ve BM insan hakları gözlem heyeti bu uygulamanın bir tür tehcir, soykırım olduğunu belirtmişti.

Haber Ara