Dolar

32,7592

Euro

35,0818

Altın

2.452,62

Bist

10.471,32

BM'den Türkiye'ye tam destek

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, telefon görüşmesi yaptığı Başbakan Davutoğlu'na operasyonlara tam destek verdiklerini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-26 17:27:43

BM'den Türkiye'ye tam destek
AA'da yer alan habere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile telefonda görüştü.
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ban Ki-Moon, dün gerçekleşen görüşmede, saldırılar neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve güvenlik görevlileri için Davutoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.
 
Davutoğlu da görüşmede başta IŞİD, PKK ve DHKP-C olmak üzere, örgütleree karşı yürütülen çok yönlü mücadele ve operasyonlar hakkında bilgi verdi.
 
"Sınır ötesi yapılan harekatın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayandığını" söylediği belirtilen Davutoğlu'nun, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın önemine de dikkati çektiği bildirildi.
 
Başbakan Davutoğlu'nun ayrıca, Suriye'de çatışmaların başladığı Mart 2011'den bu yana Suriye halkı ve bölge toplumları için ortaya çıkan insani yükün büyük kısmını Türkiye'nin üstlendiğine dikkati çektiği ifade edildi.
 
BM Genel Sekreteri Ban'ın ise Türkiye'nin Suriye'deki insani kriz çerçevesinde üstlendiği büyük yük ve IŞİD ile mücadele bağlamında oluşturulan uluslararası koalisyona verdiği desteğin uluslararası toplum tarafından takdirle karşılandığını, BM'nin Türkiye'nin terörle mücadelesine tam destek verdiğini vurguladığı kaydedildi.
 
Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile telefonda görüştü.
 
Başbakan Davutoğlu'nun, AB'nin bölgede kritik gelişmelerin yaşandığı bu dönemde gösterdiği dayanışma ve işbirliğini takdirle karşıladıklarını ifade ettiği belirtildi.
 
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker da görüşmede, son günlerdeki saldırılar neticesinde birçok vatandaşın yaşamını yitirmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Davutoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.
 
Juncker'ın, "Türkiye'nin teröre yönelik haklı mücadelesine AB'nin verdiği güçlü destek ve dayanışmanın devam edeceğini" vurguladığı da bildirildi.
 
Bu arada, Başbakan Davutoğlu'nun, operasyonlarla ilgili muhataplarıyla görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

Haber Ara