Dolar

32,2259

Euro

34,9974

Altın

2.446,79

Bist

10.147,46

BM'den AB ve Türkiye'ye tepki

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşmasına bir tepkide daha bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 04:17:35

BM'den AB ve Türkiye'ye tepki

BM'nin insan haklarından sorumlu yetkilisi Zeyd Raad El Hüseyin, AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın, sığınmacıların uluslararası hukuka aykırı şekilde topluca sınır dışı edilmelerine yol açabileceğini söyledi.

Ajanslarda yer alan bilgide; Avrupa'ya giden göçmen ve mülteci sayısını azaltmak için imzalanan anlaşmanın temelinde ‘çelişki' olduğunu ifade eden El Hüseyin, sığınmacıların geri gönderilmesi ile her sığınma başvurusunun değerlendirmeye alınacağı garantisinin birbiriyle uyumlu olmadığını belirtti.

'TÜRKİYE, SIĞINMACILARI ZORLA GERİ GÖNDERİYOR'

Ülkelerinde çatışma veya cezalandırma ihtimali ile karşı karşıya olan mültecilerin geri gönderilme ihtimaline gönderme yapan Zeyd, "Rahatsız edici şekilde, Türkiye'nin zorla geri gönderme yaptığına dair bilgiler var ki bu da zulüm riski olan yere (mülteci ve göçmenlerin) geri gönderildiği anlamına geliyor" dedi.

BM: ‘GÖZALTI MERKEZLERİ'NDE ÇALIŞMAYACAĞIZ

Türkiye ile AB arasında varılan sığınmacı anlaşmasına tepki gösteren BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan'da kurulan ‘gözaltı merkezleri'nde çalışmayacaklarını açıklamıştı.

Sığınmacıların Yunan adalarındaki sevk merkezlerinde kendi rızaları dışında tutulduğuna dikkat çeken Mülteciler Yüksek Komiserliği, yasadışı yollarla gelen göçmenlerin sevk merkezlerine gönderilmesine yardımcı olmayacağını belirtmişti.

Haber Ara