Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Belçika'dan tartışılacak 'PKK' kararı

Belçika'da tutuklanan PKK ile bağlantılı Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) Haber Müdürü Celil Demiralp kefaletle serbest bırakıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-23 22:15:52

Belçika'dan tartışılacak 'PKK' kararı

Celil Demiralp, 15 Aralık'ta Hollanda'dan Fransa'ya giderken Belçika'nın Turnhout şehrindeki "rutin bir kontrol" sırasında gözaltına alınmıştı. Celil Demiralp, çıkarıldığı mahkemece ertesi gün tutuklanmış, avukatı ise tutukluluğa itiraz etmişti.

Türkiye'nin, Celil Demiralp'in terör örgütüyle iş birliği yapmakla suçladığı ve yakalanması için İnterpol'e talepte bulunduğu belirtilmişti.

Belçika'daki PKK davası

Belçika, sık sık başta PKK olmak üzere DHKP-C ve FETÖ mensupları ile taraflarına gösterdiği "hoşgörülü" yaklaşımı nedeniyle gündeme geliyor. Özellikle, AB'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK'lılara gösteri yapma izni verilmesi tepki çekiyor.

Ülkede, 2006'da örgütün Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Kasım ayında ise soruşturma davaya dönüştürülmüş, ancak Brüksel Soruşturma Dairesi, "PKK'nın terör örgütü olmadığı iddiasıyla" dava açılmasını reddetmişti. Federal Savcılık ise karara itiraz etmişti.

Türkiye, Belçika'ya terörle mücadelede yeteri kadar iş birliği yapmamakla eleştiriyor. PKK'nın TV kanallarının yayın yaptığı ülkede, örgütün bazı sözde liderleri de yaşıyor.

misafir
dünyadaki gladyo yapılanmasının ve terorizmin hamisi nato,natonun başkenti belçikanın başkenti brüksel,natonun oluşturduğu terorist yapılar tabiki müttefiki,müttefiki tutuklarmı, baksanıza dhkp-c ve pkk militanları güvenlik kuvvetlerinden fazla caddelerde boy gösteriyorlar,
M
Belçikayı avrupa birliğinden attıralım, Türkiyedeki tüm Belçikadan gelen yatırımlara el koyalım. Nasıl birden bizim tarafımızı tutarlar bakında görün.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Devlet Bahçeli: 'Göz kamaştıran gelişmeler olacak…'

Haber Ara