Dolar

32,2614

Euro

34,7914

Altın

2.403,75

Bist

10.336,50

Bağdat, Halep'te sorumluluk kabul etmiyor

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Iraklı Şii milislerin Suriye'de insan hakları ihlaliyle ilgili, 'Hükümet, hiçbir askeri grubun Irak dışında bulunmasına izin vermedi kimse de bizden bu konuda izin almadı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-19 16:06:25

Bağdat, Halep'te sorumluluk kabul etmiyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Mepanes'in haberine göre Bağdat'taki bakanlık binasında basın toplantısı düzenleyen Caferi, Musul'da IŞİD'e karşı ilerleme kaydettiğini söyleyerek daha fazla uluslararası destek talebinde bulundu.

"KİMSE BİZDEN İZİN ALMADI"

Şii milis gücü Nuceba Hareketi'nin Suriye'de sivillere karşı insan hakları ihlalinde bulunduğuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) raporu üzerine sorulan soruya Caferi, Şii milisleri kastederek, "Hükümet, hiçbir askeri grubun Irak dışında bulunmasına izin vermedi kimse de bizden bu konuda izin almadı" bilgisini aktardı.

"SURİYE'DE REJİM DEĞİŞİKLİĞİ..."

"Irak, terörün kurbanı olan Suriye'nin yanında yer alıyor" diyen Caferi, "Herhangi bir ülkenin IŞİD'e karşı zaferi, Irak'ın zaferidir. Irak, kimsenin güvenlik işlerine müdahale etmez. Suriye'de rejim değişikliği isteği ise halkın kararıdır" diye konuştu.

 

Haber Ara