Dolar

32,2594

Euro

34,7702

Altın

2.415,54

Bist

10.267,09

'Assange’ın internetini kestik'

Ekvador hükümeti, Wikileaks kurucusunun internetinin kesildiği yönündeki haberler için açıklama yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 02:56:20

'Assange’ın internetini kestik'

Ajanslarda yer alan habere göre; Ekvador hükümeti, Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın internetinin kesildiğine dair iddiaları doğruladı.

Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nin, Assange'ın Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'la ilgili elektronik postaları yayınlamasını engellemek için kesildiği belirtildi. Ekvador Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz haftalarda, Wikileaks ABD'deki seçim sürecini etkileyen bir dizi dosya yayınladı. Bu sebeple Ekvador, Birleşik Krallık'taki büyükelçilikteki özel iletişim ağlarına ulaşım geçici olarak kısıtlamak için egemenlik hakkını kullandı” dendi.

Wikileaks'ten yapılan açıklamada, 2012 yılından beri Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinde kalan Assange'ın internetinin kesilmesinde hükümetin rol oynadığı belirtilmişti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Küba'daki Kolombiya barış görüşmeleri sırasında internetin kesilmesi için Ekvador'dan ricacı olduğunu iddia eden Wikileaks, hedefin Clinton postalarının yayınlanmasını engellemek olduğunu belirtmişti.

 

Haber Ara