Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AP: Tepkimiz HDP'ye özel değil, hangi parti olsa aynısını yapardık

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, HDP operasyonları sonrası gösterdikleri tepkiyi savundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-21 11:52:08

AP: Tepkimiz HDP'ye özel değil, hangi parti olsa aynısını yapardık

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Kati Piri konu ile ilgili şunları söyledi:

"Bunları ilk defa duymuyorum. Devamlı benim objektif olmadığım, bazı partilere çok yakın olduğum ileri sürülüyor. TBMM'deki hangi partiye o şekilde muamele yapılmış olsa Avrupa Parlamentosu aynı tepkiyi verirdi. Verdiğimiz tepkinin, partinin siyasi tandansıyla ilgisi yok. 142 gazeteci hapisteyken, seçilmiş siyasetçiler iddianame olmadan hapse atılmışken ben o milletvekilleri hangi partiden diye düşünmeden endişelenirim. Dolayısıyla da bugüne kadar yaptığım hiçbir açıklamadan pişman değilim. Benim işim Türkiye'deki iç tartışmaların parçası olmak değil. Ben Türkiye AB kriterlerine yakınlaşıyor mu, uzaklaşıyor mu ona bakıyorum. Bir gün gururla Türkiye'nin yeniden AB ile yakın bir ilişkiye doğru yol aldığına dair olumlu bir rapor yazabilmeyi umut ediyorum."

 

NE OLMUŞTU?

Kati Piri, Hollanda Radyosu'na yaptığı açıklamada, HDP'li bazı vekillerin gözaltına alınmaları ile Türkiye'nin "çizgiyi aştığını" söylemiş, gözaltı kararlarını "saçmalık" olarak nitelendirmiş ve Türkiye'nin hızla diktatörlüğe kaydığını belirtmişti.

Piri bunun üzerine Brüksel'den, Türkiye'yle üyelik görüşmelerinin derhal askıya alınması konusunda net bir sinyal beklediğini söylemişti.

AP'de Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak askıya alınmasına dair tasarının oylanacağı kritik hafta öncesi yaşanan bu çıkış sonrası Piri, Anklara tarafından net bir dille eleştirildi.

Konu ile ilgili geçen hafta AP'nin Türkiye'ye göndermek istediği heyette Piri de bulunacaktı. Fakat Ankara istemeyince ziyaret iptal olmuştu.

Haber Ara