Dolar

32,3382

Euro

34,8546

Altın

2.383,60

Bist

10.264,56

Almanya: Mülteci kabul etmeyene yaptırım uygulansın

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sığınmacıları almayan ve kota uygulamasına karşı çıkan AB ülkelerine yaptırımlar uygulanmasını gündeme getirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 16:06:15

Almanya: Mülteci kabul etmeyene yaptırım uygulansın

Maiziere, Almanya İkinci Televizyon Kanalı ZDF'ye yaptığı açıklamada, Dün yapılan AB İçişleri Bakanları Toplantısı'nda bazı ilerlemeler sağlandığını söyledi.

Yunanistan'ın sığınmacıları kayıt altına alması için merkezlerin oluşturmasını kabul ettiğini, güvenli ülkeler konusunda bir liste oluşturulması ve Türkiye gibi sığınmacı kamplarının bulunduğu ülkelere para yardımı yapılmasına ilişkin anlaşma sağlandığını belirten Maiziere, ancak sığınmacıların dağıtılması konusunda sürekli bir kota uygulamasında anlaşmanın bulunmadığını ifade etti.

Maiziere, "(Sığınmacıları) kabul etmek istemeyen ülkelere bir şey olmuyor. Mülteciler onların yanından geçip gidiyor. Bundan dolayı baskı araçları konusunda konuşmamız gerektiğini düşüyorum" dedi. Bu ülkelerin çoğunlukla AB'de yapısal fonlardan yararlandığına işaret eden Maiziere, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in bu fonların kısıtlanması önerisini desteklediğini belirtti.

Maiziere, asıl sorunun kriz bölgesinde yer alan Türkiye'de ve sığınmacılara geçit veren Yunanistan'da bulunduğunu savundu. Maiziere, Yunanistan'ın sığınmacıların kayıt altına alınacağı merkezlerin kurulmasını ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile çalışmayı istediğini ilk kez dile getirdiğini kaydetti.

Haber Ara