Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Alman partisi AfD'den ırkçı vaatler

Yarım yüzyılı aşkın süreden sonra Almanya’da meclise girmesi beklenen ilk aşırı sağcı parti olan AfD (Almanya için Alternatif), şok edici vaatlerde bulunuyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-17 20:43:00

Alman partisi AfD'den ırkçı vaatler

TIMETURK | ÇEVİRİ

Reuters'ın haberine göre AfD yönetimi, Başbakan Angela Merkel'in, ülkenin kapılarını mültecilere açtığı için "ağır bir cezaya çarptırılacağını” açıkladı. Irkçı parti, seçmenleri için bir başka şoke edici vaatte bulunarak, Almanya'nın Türk kökenli Göç ve Uyum Bakanı'nın, ‘‘ailesinin memleketi olan Türkiye'ye gönderileceğini'' bildirdi.

Parti, sınırların bir an önce kapatılacağı ve mültecilerin ailelerinin ülkeye girişinin durdurulacağı vaatleriyle kısa zamanda büyük destek kazandı.

"MERKEL SORUŞTURULACAK ve CEZALANDIRILACAK"

Reuters'a konuşan partinin önde gelen isimlerinden Alexander Gauland, meclise girdikten sonra Başbakan'ı soruşturmak için bir komite kurulmasını hedeflediklerini söyledi: “Sayın Merkel'in bu ülkeye bir milyon insanı getirme politikasının soruşturulması ve kendisinin bu nedenle ağır şekilde cezalandırılması talebinde bulunacağız.”

Alexander Gauland:


Alexander Gauland.

EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ PARTİ

Anket çalışmalarına göre AfD, %12'ye varan oy oranıyla Almanya'nın en büyük üçüncü partisi olarak meclise girecek.

AfD logosu.

GABRİEL 'NAZİ' DEMİŞTİ

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, AfD'yi Nazilere benzetmiş, partinin meclise girmesinin Alman demokrasisi adına büyük bir darbe olacağını ve meclisteki diğer partilerin bu durumdan rahatsızlık duyacağını bildirmişti. Gauland, Nazi olduklarına dair iddiaları reddederken, bu benzetmeyi yapanların partinin popülaritesinden çekindiğini söylemişti. 

Haber Ara