Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Alman CEO’dan holdingin yöneticilerine: Türkiye'ye karşı bir olalım

Almanya'nın en büyük yayınevi Axel Spriger’in CEO’su Mathias Döpfner, 30 büyük holdingin yöneticisine mektup gönderip ortak hareket etme çağrısında bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-18 09:58:16

Alman CEO’dan holdingin yöneticilerine: Türkiye'ye karşı bir olalım

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Almanya-Türkiye arasında yaşanan gerilim medyaya da sıçradı... Bild gazetesini de çıkaran Almanya'nın en büyük yayınevi Axel Spriger'in CEO'su Mathias Döpfner Almanya'daki 30 büyük holdingin CEO'sundan Türkiye'ye karşı yapılacak medya kampanyası için destek istedi.

"TÜRK MEDYASINA İLAN GÖNDERECEĞİZ"

Döpfner kendi imzasıyla CEO'lara gönderdiği mektupta Türkiye'de casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunan gazeteci ve insan hakları aktivistleriyle dayanışma talep ederek kampanya bünyesinde Türk medyasında da ilanlar yayınlamayı planladığına yer verdi. Döpfner mektupta‚ “Mesaj açık ve net olmalı. Hukuk devleti, temel hakların korunması ve Basın özgürlüğü. Bu temel demokratik temeller eksik oldu mu ekonomi zarar görür” ifadelerini kullandı.

YAPTIRIMLAR İŞE YARADI

Alman hükümetinin Alman tutukluların serbest bırakılması çabalarını desteklediğini belirten Döpfner, ekonomik yaptırımların etki yaptığının altını çizdi.

BEKLEDİĞİ CEVABI ALAMADI

CEO'ların Döpfner'in bu talebine tepkileri ise farklı oldu. Mektubun muhataplarından biri olan Allianz grubundan yapılan açıklamada “Bu kampanyaya katılmayacağız” denildi. Münich Re firması ise henüz karar vermediklerini belirtti.

MEDYADAN İTİRAFLAR

Mathias Döpfner gerilimi daha da arttıran bu hamleyi yaparken Alman medyasında son günlerde Türkiye politikası konusunda yapılan yanlışlıkları itiraf etmeye yönelik haberler de artış meydana geldi. Frankfurter Allgemeine Sontag Zeitung'da “Erdoğan'ın yanılmadığı yerler” başlığıyla yayımlanan makalede, Alman tarafının Türkiye'deki gelişmeleri ‘siyah-beyaz bir mantıkla' değerlendirmesi eleştirildi. Martens imzalı makalede, ismi açıklanmayan üst düzey bir Alman diplomatın “Histerik bir Türkiye ve histerik bir Alman kamuoyu arasında yapıcı bir siyasete yer yok” sözlerine yer verildi. Alman parlementerlerin İncirlik üssünü ziyaretin askerlerin durumu iyileştirmeyle bir alakası olmadığını ve ziyaretçi grubun içinde PKK'yı destekleyen milletvekilleri dolayısıyla Ankara'nın tepkisinin anlaşılır olduğuna da yer verildi.

 

Haber Ara