Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Alman Bakan'dan Kılıçdaroğlu'na HDP üzerinden soru!

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 04:33:04

Alman Bakan'dan Kılıçdaroğlu'na HDP üzerinden soru!

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. İkili arasındaki görüşmenin ana konusu HDP'li vekillerin tutuklanması ve son dönemde yaşananlardı.

CNN Türk'te yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Kılıçdaroğlu, Steinmeier'e Türkiye ve Almanya arasındaki gerilimi arttıran üsluptan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Alman bakanın "HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili sürecin CHP'li milletvekillerine uzamasından endişe duyuyor musunuz?" sorusuna "Her şeyimiz ortada korkacak bir şeyimiz yok" yanıtını verdiği öğrenildi.

1 saat süren görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sert ve kırıcı sözler sarf ediliyor karşılıklı olarak. Böyle devam edilmemesi gerekiyor. Daha uygun bir dil kullanılmalı. Bu her iki taraf için de fayda sağlar" dediği öğrenildi.

Alman bakan Steinmeier'in ise FETÖ ile mücadele konusunda "Elbette darbeye karışanlar yargılanmalı. Ama gözaltına alınanların hepsinin suçlu olduğu konusunda şüphelerimiz var" dedi.

Haber Ara