Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam Cenevre'ye gidiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde yaşanan son gelişmeleri aktardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 13:39:22

Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam Cenevre'ye gidiyor

BBC Türkçe Servisi'nin haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine Ceyş'ül İslam ve Ahrar'uş Şam temsilcilerinin katılması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Lavrov "Bu, İslam Ordusu ve Ahrar'uş Şam'ın tanındığı ve müzakerelerde meşru ortaklar oldukları anlamına gelmiyor" dedi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bu iki örgütün ayrı ayrı Cenevre'deki görüşmelere katılacağını söyledi.Lavrov "Bu örgütler terörist örgütler olarak görülüyor. Bu hem bizim hem de destek grubundaki pek çok tarafın tutumu" diye devam etti.

Lavrov ayrıca, Cenevre'de Suriye muhalefetinin tüm gruplar tarafından temsil edilmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.

"TÜRKİYE, ABD İLE İMZALADIĞIMIZ ANLAŞMAYA UYMALI"

Türkiye'nin, bir Rus uçağının 29 Ocak'ta Türk hava sahasını ihlal ettiği yönündeki iddialarına da değinen Lavrov, "Türkiye, ABD ile Suriye hava sahasında uçaklarımızın karşı karşıya gelmemesi için imzaladığımız anlaşmaya uymalı" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Türkiye'nin de parçası olduğu ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun 'tüm hareketlerinden' Washington'ın sorumlu olduğunun da altını çizdi.

"MUHALİFLERİN ORTAK BİR HEYET OLUŞTURAMAMASI ÜZÜCÜ"

Suriyeli muhaliflerin Cenevre'de ortak bir heyet oluşturamamasına üzüldüklerini de belirten Lavrov, bunun geçici bir durum olduğuna inandıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre'deki Suriye görüşmelerini dün resmi olarak başlatmıştı. İslam Ordusu'nu temsil eden Muhammed Alluş görüşmeler için Cenevre'de bulunuyor.

Lavrov "Sadece Suriyelilerin ülkelerinin geleceği konusunda karar verebileceğini" söyledi ve "Bu sürece tüm desteğimizi vereceğiz" dedi.

Lavrov Suriye hükümetinin bu süreçte yapıcı olduğunu öne sürdü.

Haber Ara