Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'ABD ve İsrail Suriye'de doğrudan savaşa girecek'

Hali hazırda Rus, Amerikan ve İranlı askerlerin sahada bulunduğu Suriye ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Trump'a verdiği destekle bilinen The Washington Times gazetesinin haberine göre 'ABD ve İsrail Suriye'de doğrudan savaşa girecek.'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-02 18:50:40

'ABD ve İsrail Suriye'de doğrudan savaşa girecek'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Amerikan askerlerinin PYD'ye, Rus askerlerinin Esed rejimi güçlerine, İran'lı askerlerin ise Şam yönetimi ve Şii milislere "cephe gerisinden" "danışmanlık" yaptığı Suriye'de dengeler değişebilir. ABD Başkanı Donald Trump'a verdiği destekle bilinen The Washington Times gazetesine göre ABD ve İsrail Suriye'deki iç savaşa "doğrudan" müdahale edebilir.

Konu ile ilgili bir analiz yayınlayan gazete “Hem ABD hem de İsrail'in Suriye savaşına doğrudan dahil olmalarının artık kaçınılmaz hale geldiğini" belirtti.

ABD'NİN KİMYASAL İDDİASI YİNE GÜNDEMDE

Analizde Esed ve onunla “müttefik” Rus ve İranlı güçlerin silahsız halka karşı kimyasal silahlar kullanmaları durumunda bunun Başkan Trump'un başka ülkelerin içlerine karışmama politikası için “nihai test” oluşturacağı belirtildi ve Suriye'de olası bir kimyasal savaşın ABD'nin politikasının bazı unsurları üzerinde yeni bir değerlendirme gerektireceği yazıldı.

WSHİNGTON ve TEL AVİV ÇATIŞMAYA GİRMEKTEN KAÇINIYORDU AMA...

Trump yönetiminin şimdiye kadar Esed rejiminin destekçileri Rusya ve İran ile doğrudan çatışmaktan kaçındığını, Suriye'nin komşularından İsrail'in de tarafsız kalmaya çalıştığını kaydeden gazete, "Suriye'nin 20 Ocak'ta göreve başlayan ABD Başkanı Trump'ın dış politikası açısından kritik bir test haline geldiğini" yazdı.

 

Haber Ara