Dolar

32,3301

Euro

34,8467

Altın

2.391,43

Bist

10.276,88

ABD, Suriye'de yeni örgüt kurdu

PKK ile Suriye’nin üçte birini işgal eden ABD, yeni bir terör örgütü kurdu. Yeni Suriye Ordusu (Ceyş el Suriye el Cedit) adı verilen örgüt için Haseke ve Deyrizor’da üç terör kampı oluşturuldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-26 07:41:28

ABD, Suriye'de yeni örgüt kurdu

Suriye'de 2 yıldır PKK ile birlikte ülkenin üçte birini işgal eden ABD, tıpkı daha önce kurduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleir) gibi PKK'yı kamufle amaçlı yeni bir örgüt yapılanması kurdu. “Ceyş el Suri, el Cedit” ismi verilen kamufle örgüt için Hasek'e ve Deyl Zor'da 3 özel kamp tahsis edildi. 2 bin 500 militan bu amaçla PKK'dan tabela örgüte nakledildi. Yeni örgütün flama, kıyafet ve yönetim kadroları sömürge valisi Brett Mcgurk tarafından belirlendi. Yeni Suriye Ordusu'nun Komutanlığını da Muhaned Talaa'nın yürüttüğü öğrenildi.

AYNI SENARYO

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'e konuşan Haseke eski Valisi Muhammet Şimali şunları söyledi:

"ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri üzerinden sürdürdüğü aldatmaca ve PKK ile kurduğu ilişki tamamen alenileşti, Pentagon bir süredir alternatif arayış içerisinde idi ve Yeni Suriye Ordusu bu amaçla hazırlanıyor, yakın bir dönemde sahaya sürülebilir. Yeni Suriye Ordusu girişimini kirli senaryonun devamı. Ayrıca ABD, yeni paravan örgütün Arap aşiretlerden oluştuğu yönünde propaganda yürütecek. Ancak oluşumu Kandil yönetecek."

0c61b703simali

ABD'NİN KURDUĞU 4. ÖRGÜT

Habere göre ABD tarafından Deir ez Zor bölgesinde petrol sahalarını koruma amaçlı kurulan “Ceyş Suriy Cediyd” (CSC) ABD'nin 2014 yılından bugüne terörle işbirliğini gizleme amaçlı kurduğu 4. terör örgütü olma özelliği taşıyor. IŞİD saldırılarını gerekçe göstererek 2014 yılında Suriye'ye yerleşmeye başlayan ABD, ilk olarak PYD'ye silah ve cephane desteği sağladı. PYD'nin Öcalan, Kandil ve PKK sembollerini kullanma konusunda ısrar etmesi ise ABD'yi tabela arayışına sevk etti. Bu kapsamda ilk paravan örgüt ilanı 2015 yılı başlarında Burkan el Fırat ile başladı. Bununla istediği sonucu elde edemeyen Pentegon, 2015 yılı Ekim ayında Suriye Demokratik Güçlerini kurdu. PKK ile işbirliğini kamufle amaçlı kurulan tüm bu örgütlerin isimleri değişse de yönetim kadroları hep aynı kaldı. Elder Halil, Şahin Cilo ve Bahoz Erdal her 3 örgütün de tepesindeki isimler.

Haber Ara