Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

ABD Savunma Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, IŞİD'le mücadelede ülkesinin Türkiye'yle ortaklığının 'çok güçlü' olduğunu söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-20 19:09:07

ABD Savunma Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye ile IŞİD karşıtı mücadeledeki ortak çabaların güçlü şekilde sürdüğünü vurgulayarak, TSK'nın Halep'te PYD/PKK'ya yönelik hava harekatı hakkında şu anda yorum yapmayacağını bildirdi.

Carter, Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo ile Pentagon'da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"Ortaya çıkan konuları etraflıca ele alıyoruz"

Carter, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki Halep kentinin kuzeyindeki Maarrat Umm Hawsh bölgesine düzenlediği hava harekatında 18 hedefin imha edildiği ve PYD/YPG üyesi yaklaşık 200 kişinin öldürüldüğüne ilişkin haberler hakkındaki soru üzerine şunları söyledi:

"Türkiye ile DEAŞ karşıtı mücadelede ortaklığımız çok güçlü. Türklerle sınır bölgelerinin güvenliğini sağlamalarına yardım etmek için çok başarılı şekilde çalışıyoruz. DEAŞ karşıtı mücadele Türkiye ile birçok şekilde çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda güçlü bir ortak. Güçlü bir NATO üyesi olan Türkiye ile DEAŞ karşıtı mücadeleyi ve diğer bütün konuları gelecek hafta içinde birkaç kez görüşmeyi beklediğim Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ele alacağız.

Birlikte yürüttüğümüz DEAŞ karşıtı çabalar çok güçlü. Bu haberler hakkında hala bilgileri topluyoruz. Bu yüzden yorum yapamam ya da teyit edemem. Genel olarak ortaklığımız çok güçlü. Ortaya çıkan konuları etraflıca ele alıyoruz. Bunu başarılı şekilde yapıyoruz. Bunun da böyle devam etmesini bekliyorum. Türk muhatabımla yarın (Türkiye'ye geliyor) görüşme amacım da zaten bu."

 

 
gurkan deniz
abd ŞEYTAN hiçbir sözüne güvenilmez en son örneği MÜNBİÇ te RTE ye söz vermişler. RTE yaşı var ama ÇOK ACEMİ davranıyor bir zamanlar F hoca akıl hocasıydı. şimdi DÜŞMANI vay TÜRKİYE nin haline.
Ekoltürk
Pyd ne olacak? Onlar gücendiriyorsunuz ama,selo genemi abd ye yolcu yani,biz politik öyle diyoruz,pkk dir asil dostumuz.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara