Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ABD'li komutana darbeci telefonu

Bugün Türkiye'de olan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph F. Dunford'un 15 Temmuz gecesi darbeci askerler tarafından karargahtan arandığı ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 09:23:58

ABD'li komutana darbeci telefonu

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph F. Dunford'un Türkiye ziyareti öncesi ilginç bir iddia ortaya atıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı rehin alan bazı darbeci askerlerin 15 Temmuz gecesi Dunford'u aradığı ancak onun telefona çıkmadığı öne sürüldü.

Amerikan haber sitesi Buzzfeed'in iddiasına göre; Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı rehin alan darbeciler telefonla Dunford'un desteğini istedi. Telefona cevap veren Amerikalı askeri yetkililer ise kısa süre önce ilgisiz başka bir konu nedeniyle uyandırdıkları Dunford'f yeniden uyandırmak istemedi ve darbeciler Amerikalı komutanın müsait olmadığını söyleyerek telefonu kapattı. 

Buzzfeed'e konuşan Amerikalı bir savunma yetkilisi, "Dürüst olmak gerekirse, bu noktada kiminle konuşmamız gerektiğini bile bilmiyorduk" dedi.

Irak'ta olan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph F. Dunford bugün Başbakan Binali Yıldırım ve mevkidaşı Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı ile görüşecek.

Haber Ara