Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD: İran'a rüşvet vermedik

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran'la ilgili rüşvet iddialarına yanıt verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 02:35:55

ABD: İran'a rüşvet vermedik

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'a toplamda 1,7 milyar dolar paranın geri ödeneceğini açıklamasının, İran'ın ABD vatandaşlarını serbest bırakması için verilen bir rüşvet olmadığını açıkladı.
 
Ajanslarda yer alan habere göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, ABD'nin 1981 yılından İran'a toplam 1,7 milyar dolar değerindeki borcunu geri ödeneceyeceğini hafta sonunda açıklamasının İran'ın casusluk yaptığı iddiasıyla bir yıldan fazla süredir tutuklu bulunan ABD'li Washington Post gazetesi muhabiri Jason Rezaian ve diğer 3 ABD vatandaşını serbest bırakılacağını açıklaması arasındaki ilişki üzerine konuştu. 

'İKİ OLAY ARASINDA ZAMAN FARKI VAR'

"ABD'nin İran'a yönelik eski bir borcunu temizleyeceğini açıklamasının İran'da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılması için verilmiş bir rüşvet olmadığını" belirten Toner, "Bu bir rüşvet değildi. Bir fidye söz konusu değil" dedi. 

Toner, İran'a ödemenin yapılacağının, tutuklu Amerikalıların serbest bırakılmasından bir gün sonra açıklandığını belirterek iki olay arasındaki zaman farkına dikkat çekti.

Haber Ara