Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ABD'den Kore'de güç gösterisi yaptı

ABD, Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore’nin füze denemesine yanıt olarak, Kore yarımadası üzerinde savaş uçakları uçurarak güç gösterisi yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 19:43:50

ABD'den Kore'de güç gösterisi yaptı

Kuzey Kore'nin füze denemesine yanıt olarak, Kore yarımadası üzerinde yine savaş uçakları uçurarak güç gösterisi yaptı. Ancak uçaklar bu sefer tatbikat amaçlı ateş de etti

Guam'daki bir üsten havalanan B-1 tipi iki savaş uçağıyla Japonya'daki bir üsten dört F-35 uçağı 10 saat süreyle Kore yarımadası üzerinde uçtu.

Amerikan uçaklarına Japonya suları üzerinde Japon ordusu uçakları, yarımada üzerinde de dört Güney Kore uçağı katıldı. Uçaklar, Pilsung Range eğitim alanına tatbikat amaçlı ateş açtı.

Güç gösterisi, Kuzey Kore'nin Japonya üzerinden geçen füze fırlatmasından iki gün sonra düzenlendi. Dün de, ABD Donanması füze savunma sistemlerinin denemesi kapsamında Hawaii açıklarında orta menzilli bir balistik füzenin başarıyla vurulduğunu açıklamıştı.

Kuzey Kore bu yıl içerisinde Japonya'ya doğru çok sayıda füze fırlattı ve bu füzelerin çoğu Japon Denizi'ne düştü. 

''KUZEY KORE, BİZE VE MÜTTEFİKLERİMİZE TEHDİT'' 

ABD Pasifik Hava Kuvvetleri'nin komutanı Orgeneral Terrence J. O'Shaughnessy, “Kuzey Kore'nin eylemleri müttefiklerimize, ortaklarımıza ve anavatanımıza bir tehdit oluşturuyor. Onların istikrar bozucu hareketlerine uygun karşılıklar verilecek. İleri konuşlanmış güçlerimiz, gerektiği takdirde anında öldürücü yanıt vermeye hazır” dedi.

ABD ordusu, Kuzey Kore'nin füze denemelerine sık sık savaş uçaklarıyla güç gösterisi yaparak yanıt veriyor. ABD ve Kore Cumhuriyeti orduları ayrıca geçen ay, Pyongyang'ın kıtalararası balistik füze denemesine yanıt olarak Güney Kore kara sularına füze fırlatmıştı.

 

Haber Ara