Dolar

32,2802

Euro

34,7857

Altın

2.401,61

Bist

10.276,88

ABD’den Avrupa’ya, Rusya’ya rağmen füze savunma kalkanı

ABD’nin Avrupa’ya kurduğu füze savunma kalkanının, Rusya’nın itirazlarına rağmen Perşembe günü aktif hale getirileceği açıklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-11 17:37:21

ABD’den Avrupa’ya, Rusya’ya rağmen füze savunma kalkanı

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

ABD ve NATO yetkililerinin, NATO ülkelerini İran tarafından yapılması muhtemel füze saldırılarından koruması planlanan füze savunma kalkanın, Romanya'daki Deveselu hava üssündeki komuta merkezinden aktif hale getireceği açıklandı.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter'ın NATO merkezli temsilcisi Robert Bell, yaptığı açıklamada “Şu anda Avrupa'daki NATO ülkelerini koruma kapasitesine sahibiz” dedi.

'İRAN'A KARŞI TEDBİR ALMALIYIZ'

Robert Bell “İranlılar füze kapasitelerini arttırıyor, buna karşı tedbirimizi almalıyız” derken savunma sisteminin Rusya'ya karşı olmadığının altını çizdi.

Bell ayrıca, sistemin kontrolünün yakın zamanda tamamen NATO'nun kumandasına devredileceğini söyledi.

SIRADA POLONYA VAR

ABD, Romanya'dakine ek olarak yeni bir sitenin yapımına Cuma günü başlayacak. 2018'de tamamlanması planlanan bu yeni site ile birlikte NATO'ya, Akdeniz'de hali hazırda bulunan radarlara ve gemilere ek olarak, daimi ve 24 saat etkin bir kalkan sağlanmış olacak.

RUSYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rusya geçtiğimiz hafta, ABD'nin Avrupa'da kurduğu füze kalkan sistemi konusunda adım atması durumunda "tahrip edici bir ön saldırı"ya hazır olduğunu açıklamıştı.

Moskova, füze önleme sisteminin Rusya'nın güvenliği bakımndan tehdit oluşturduğunu söylemişti.

Rusya Genelkurmay Başkanı General Nikolay Makarov, "Eğer durum kötüye giderse tahrip edici ön saldırı kararı alınacaktır" demişti.

Haber Ara