Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AB Yunanistan'la 'kriz çözümü görüşmeleri'ni durdurdu

AB Komisyon Başkanı Juncker, Yunanistan'la krizin çözümü için yapılan görüşmeleri durdurdu. Atina ile kredi kurumları arasında büyük görüş ayrılıkları bulunduğu bildirildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 11:53:41

AB Yunanistan'la 'kriz çözümü görüşmeleri'ni durdurdu

AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, kredi kurumları ile Yunanistan arasında devam etmekte olan aracılık çalışmasına son verdi. Dün akşam Komisyon sözcülüğünden yapılan açıklamada, Yunanistan ile kredi veren kurumların planları arasında büyük farklılıklar görüldüğü belirtildi. Atina hükümet yetkililerinin kaynak gösterdiği haberlerde ise, kredi kurumlarının taleplerinin 'saçma' olduğu kaydedildi.

Bundan sonraki görüşmelerin Avro Grubu ile yapılması gerektiği bildirildi. Bu görüşmeler için Avro Grubu maliye bakanları biraraya gelecekler. İlk toplantının 18 Haziran Perşembe günü Lüksemburg'ta yapılması planlanıyor.

AB Komisyon sözcüsü, Juncker'in bu ay sonuna kadar Yunan hükümetinin daha sert reformlar konusunda gayretlerinin ve tüm tarafların politik iradesinin artacağı ve böylece bir çözüm bulunacağı konusunda emin olduğunu bildirdi.

Bu ayın sonunda ikinci defa Yunanistan'a verilmesi gereken kredi yardımı için belirlenen süre doluyor. Uzlaşma sağlanamazsa Yunan devleti iflas edebilir.

Haber Ara