Dolar

43,6340

Euro

51,9754

Altın

7.071,85

Bist

13.791,00

6 Filistinli balıkçı gözaltına alındı

Gazze açıklarında avlanan 6 Filistinli balıkçı, İsrail güçlerince gözaltına alındı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 15:59:21

6 Filistinli balıkçı gözaltına alındı

İsrail Deniz Kuvvetlerine bağlı güçlerin, Gazze sahili açıklarında avlanan 6 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldığı bildirildi.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kenti açıklarında avlanan 6 Filistinli balıkçı İsrail Deniz Kuvvetleri ekiplerince gözaltına alındı." dedi.

Ayaş, İsrail güçlerinin, izin verilen 6 deniz mili sınırını aştıkları iddiasıyla balıkçıların teknelerine el koyarak Aşdod Limanına götürdüklerini belirtti.

Bu yıl 120 balıkçının gözaltına alındığına dikkati çeken Ayaş, "Balıkçılardan bir kısmı saatler içinde bir kısmı ise birkaç gün sonra serbest bırakıldı. Direnişe malzeme taşımakla suçlanan 5 balıkçı ise halen gözaltında." dedi.

İsrail'den ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Somali'de yolcu uçağı okyanusa acil iniş yaptı

Haber Ara