Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

Dolgu maddeleri ile yüzdeki çukurlara son

Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, yüzde oluşan çukurlara, dolgu maddeleri ile son verileceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 11:45:18

Dolgu maddeleri ile yüzdeki çukurlara son
Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, yüzde oluşan çukurlara, dolgu maddeleri ile son verileceğini söyledi.

Dermaslim Estetik Ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Hekimi Dr.Arzu Atalan, "Dolgu maddelerini direk olarak çukur, çökük ya da hacim kazanmasını istediğimiz alana kullanabileceğimiz gibi günümüzdeki modern dolgularla indirekt uygulamalar da yapılabilmektedir. Buna bir örnek vermek gerekirse göz altı çukurunu doldurmadan da hemen altına bir dolgu uygulaması yaparak, göz altlarının daha az çukur ve daha iyi gözükmesi sağlanabilmektedir. Yine direk ve indirek dolgu uygulamalarıyla tüm yüzde değişiklikler sağlanabilmektedir" dedi.

Dr. Atalan, dolgu maddelerinin kullanım yerlerini şöyle sıraladı:

"* Burun kenarından aşağı inen çizgiler (Nazolabial Çizgiler)

* Burun ile ağız arasındaki çizgiler (Philtral Çizgiler)

* Dudak dolgunlaştırılması

* Dudaklar etrafındaki radial çizgiler

* Dudak köşelerini yukarıya kaldırmak

* Göz çevresindeki kırışıklıklar

* Göz altı torbalarını kamufle etmek

* Göz altı çukurlarını düzeltmek

* Alındaki çizgiler

* Kaş kaldırma

* Akne izleri

* Kaza veya travma sonucu oluşan deformiteler

* Yanak ve elmacık kemiği dolgunlaştırmak

* Çene ucuna hacim kazandırmak

* Ameliyatsız burun estetiği, burun düzeltilmesi

* Çene köşesi belirginleştirmede

* Vücuttaki bazı asimetrilerin düzeltilmesi"

Dr. Atalan, estetik dolgu maddelerinin kalıcılık sürelerine göre de sınıflandırıldığını belirterek bunları şöyle sıraladı: "· Kalıcı olmayan dolgu maddeleri · Yarı kalıcı dolgu maddeleri · Kalıcı dolgu maddeleri"

Hyalüronik asitin aslında polisakkarit yapısında bir şeker zinciri (NASHA) olduğunu belirten Atalan, "İnsan vücudunda, canlılarda doğal olarak bulunur. Doğal olarak dokularda var olan hyalüronik asidin işlevi, deriye suyu taşımak ve sabitlemektir. Sentetik veya hayvan orijinli olan asit, vücut tarafından kolayca kabul edilebilmektedir. Bu maddenin hücre bölünmesi, eklemlerin kayganlığının sağlaması ve cilde gerginlik vermesi gibi görevleri vardır. Hyalüronik asit kendi hacminden bin kat fazla su tutabilir ve enjekte edildiği yerde uzun süre şeklini muhafaza edebilir. Özel laboratuvar şartlarında üretilerek kozmetik uygulamalara sunulmuştur. Ortalama 6-12 ay içinde vücut tarafından metabolize edilerek atılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bu dolgularda alerjik reaksiyon görülmediğinden herhangi bir alerjik testin gerekmediğini ifade eden Dr. Atalan, "Bu grupta Restylane, Perlane, Puragen, Teosyal, Varioderm, Surgiderm, Juvaderm, Teosyal Redensity (Işık Dolgusu), Amalian, İdea, Perfectha, Juvederm Voluma gibi bir çok farklı marka bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Haber Ara