Dolar

32,5800

Euro

34,9933

Altın

2.452,38

Bist

9.716,77

Doğu Türkistan için 'Sessiz Çığlık!'

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında Doğu Türkistan için eylem düzenlenecek. 'Sessiz Çığlık' adı verilen eylemler birçok ilde Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilecekken, İstanbul'da akşam saat 19.30'da başlayacak. Fatih Camii'nde toplanan kalabalık, Beyazıt Meydanı'na yürüyecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-20 11:10:24

Doğu Türkistan için 'Sessiz Çığlık!'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Çin yönetimi, Doğu Türkistan'daki soykırım politikalarını sürdürüyor. Asimilasyon uygulamalarıyla Uygur Türkleri'ni dinlerinden, dillerinden ve kültürlerinden koparmak isteyen Çin yönetimi, son yıllarda kurduğu toplama kamplarıyla dikkat çekiyor. Asimilasyonu kabul etmeyen ve direniş gösteren Uygur Türklerini, başta erkekler olmak üzere toplama kamplarına alıyor. Dünya basınının ya da gözlemcilerin giremediği toplama kamplarını "eğitim merkezleri" olarak sunan Çin'in soykırım politikaları bugün; İHH İnsani Yardım Vakfı, ÖzgürDer, ÖNDER ve Anadolu Gençlik Derneği gibi birçok STK'nın ortak çalışmasıyla Türkiye'nin dört bir yanında protesto edilecek.

İSTANBUL'DA AKŞAM 19.30'DA FATİH CAMİİ'NDE

Birçok ilde Cuma namazı sonrasında düzenlenecek miting, İstanbul'da akşam saatlerinde gerçekleştirilecek. Akşam 19.30'da Fatih Camii'nde toplanacak kalabalık, Beyazıt Meydanı'na doğru yürüyüş yapacak.

EMKjSNTXYAIGL99

HANGİ İLLERDE, NEREDE, SAAT KAÇTA?

İstanbul gibi akşam saatlerinde miting gerçekleştirilecek iller şu şekilde:

Aydın, Batman, Balıkesir, Denizli, Edirne, Eskişehir, Yalova, Uşak, Samsun, Ordu, Niğde, Muğla, Manisa, Kütahya, Konya ve İzmir

Diğer illerdeyse cuma namazının ardından gerçekleştirilecek mitinglerin yer, zaman ve mekan bilgileri şu şekilde:

45_27

BÜLENT YILDIRIM: DÜNYANIN HER YERİNDE SESSİZLİK ve DUYARSIZLIK VAR

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Sessiz Çığlık" adı verilen mitiglere katılım çağrısı yaptığı bir video yayınladı. Çin zulmünün anlatıldığı videoda, Çinçe alt yazı yer aldı.



"ELİNİZLE DÜZELTEMEDİĞİNİZ BİR KÖTÜLÜĞÜ DİLİNİZLE, BUNU DA YAPAMIYORSANIZ KALBİNİZLE BUĞZ EDİN"

Yazar Taha Kılınç, Hz. Muhammed'in "Sizden kim bir kötülük gördüyse eliyle düzeltsin, gücü yetmezse diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmezse kalbiyle buğz etsin" hadisini hatırlatarak Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü dünyaya duyurmak için yapılan 'Sessiz Çığlık' yürüyüşüne katılım için çağrı yaptı.



MİTİNGLERE ÇAĞRI

İlahiyatçı İhsan Şenocak, Siyer Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ve oyuncu Ahmet Yenilmez de Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü haykırmak ve kamuoyunun dikkatini Uygur Türklerine yönelik asimilasyon ve soykırım politikalarına çekmek için düzenlenecek 'Sessiz Çığlık' mitingine davet çağrısı yaptı.



DOĞU TÜRKİSTAN'DA ÇİN ZULMÜ: TOPLAMA KAMPLARI



SOYKIRIM BELGELENDİ

Çin yönetimi, bir süredir Doğu Türkistan'daki soykırmı kanıtlayan belgelerle uğraşıyor. Dünya basınında ardı ardına yayınlanan üç sızdırma girişimi sonrasında belgelere ilişkin "ortadan kaldırılması" talimatı verildiği de biliniyor.

(Habere giitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1320582_2



Haber Ara