Dolar

32,5560

Euro

34,9632

Altın

2.458,54

Bist

9.881,12

Doğa turizmi nedir? Doğa turizmi güvenli mi? Ailecek doğa turizmi yapılabilir mi?

Korona virüs salgını ile birlikte doğa turizmi ön plana çıkmaya başladı. Peki doğa turizmi diğer adı ile ekoturizm nedir? Ailecek doğa turizmi yapılabilir mi? Korona salgınında şehir hayatından sıkılan insanlar için doğa turizmi güvenli mi? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-26 14:01:02

Doğa turizmi nedir? Doğa turizmi güvenli mi? Ailecek doğa turizmi yapılabilir mi?

Çin'den başlayarak tüm dünyaya yayılan ve insanları hem fizyolojik olarak hasata eden emde psikolojik olarak sıkıntıya düşüren korona salgını sonrasında insanlar şehir merkezilerinden uzaklaşmanın yollarını aramaya başladılar.

Salgın sürecinde şehir dışında bağı bahçesi olan vatandaşlar fırsat buldukça kendilerini buralara atarken, bazı vatandaşlarda kendilerinin doğanın eşsiz güzelliklerine bırakıyor.

Vatandaşlar özellikle hafta sonları aileleri ile birlikte kurdukları çadırlarda veya karavanlarda doğa turizmi yapıyorlar.

Doğa (ekoturzim) nedir?

Doğa turizmi adından da tahmin edileceği gibi ana tema doğaya, çevreye ve ekolojiye saygı çerçevesinde tarihi, kültürel değerleri tanımak; şehir stresinden uzakta yeşil doğada ziyaretçilerin huzur bulmasını sağlamak amaçlı yapılan gezilerdir.

Korona virüs salgınında güvenli mi?

Korona virüs salgından korunmada Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyeleri sürekli olarak sosyal mesafe kuralından bahsetmektedir. Yetkili mercilerin üzerinde duruduğu konulardan biride kalabalık ortamlardan uzak durulmasıdır. Doğa turizmi içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde vatandaşların hem korona salgınından uzaklaşacağı hem de sterslerini atabileceği en güzel ve güvenli aktivite olacaktır.

 

Haber Ara