Dolar

32,5470

Euro

34,9451

Altın

2.448,83

Bist

9.716,77

Davutoğlu'ndan hendek cevabı: Günaydın

Başbakan Davutoğlu, HDP'nin hendek siyasetiyle ilgili açıklamalarına yanıt verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 05:14:34

Davutoğlu'ndan hendek cevabı: Günaydın

Başbakan Ahmet Ahmet Davutoğlu, son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunurken, HDP'lilerin hendek siyaseti yorumuna da, "günaydın" diyerek eleştirdi.

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmanın ardından Brüksel dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

HDP'lilerin yürüttüğü hendek siyasetine ilişkin konuşan Başbakan,"Bunlar şimdi hatalarını anladıklarını ifade ediyorlar, Hendek siyaseti yanlıştı diyorlar. Günaydın!" dedi.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Çözüm sürecine dönüleceğine ilişkin ortaya atılan iddiaları değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Silahlar bütünüyle terk edilip, magmaya gömülene kadar operasyonları devam ettireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse operasyonların durması gibi bir beklenti içinde olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

"KARARLILIĞIMIZI ANLAYAMADILAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Silahlar bütünüyle terk edilip, magmaya gömülene kadar operasyonları devam ettireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse operasyonların durması gibi bir beklenti içinde olmamalıdır.

15 Temmuz'u HDP yöneticilerinin iyi hatırlaması lazım. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle CHP, MHP ve HDP'ye gittim. Orada HDP'lilere, “Yaptığınız işleri yakından biliyoruz, ateşle oynuyorsunuz” dedim. O günlerde, silahlı mücadele, ayaklanma çağrısı yapıyorlardı. “Bunları yapmayın, meşru bir siyasi parti gibi davranın” dedim, Bir hafta içinde Suruç ve Ceylanpınar saldırısı yapıldı. O zaman yanlış hesap yaptılar. Kararlılığımızı anlayamadılar.

"HİÇBİR ŞEKİLDE DURMAYACAKSINIZ DEDİM"

Devlet aklı bu konularda sabırla davranır ama bir kez işlemeye başladı mı, o iradenin sarsılmaz olması lazım. Daha sonra operasyonlar başlayınca, bunun 1 Kasım seçimleri için yapıldığını söylediler. Seçimin üzerinden bir gün geçmeden, güvenlik toplantısı yaptım. Güvenlik birimlerine, “23 Temmuz'daki direktif geçerlidir, Hiçbir şekilde durmayacaksınız” dedim. Zannediyorlar ki, dil değişimi ile bizim irademizde yumuşama olur, hayır. Silahları terk edecekler, tümüyle terör son bulacak. Türkiye'de, parlamentoda her şey konuşulur. Hatayı anladılar, günaydın!

"ERTUĞRUL KÜRKÇÜ'YE DE SÖYLEDİM"

Parlamentoda ne istiyorsun da konuşamıyorsun, bugün Ertuğrul Kürkçü'ye de söyledim, niye silah ele alınıyor? Siyasi faaliyetlerde herkes özgürdür ama silahlı hiçbir unsura kesinlikle herhangi bir alan tanınamaz.

"HENDEK SİYASETİ YANLIŞTI DİYORLAR"

Bunlar şimdi hatalarını anladıklarını ifade ediyorlar, Hendek siyaseti yanlıştı diyorlar. Günaydın! Biz bunu kendilerine daha önce çok anlattık. Bırakacaklar silahı. Bunun karşılığında operasyonlar dursun demenin de anlamı yok. Böyle netice alınmaz. Terörle mücadele, tek bir terörist kalmayıncaya kadar sürer."

Haber Ara