Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Dalya Müslim’in babası, Kuzey Irak Kürt yönetimini suçladı

Mersin’de Türk güvenlik güçlerine teslim olan PYD/YPG’nin elebaşlarından Salih Müslim’in yeğeni “Viyan Şervan” kod adlı Dalya Mahmud Müslim’in babası, kızının teslim olmasından Kuzey Irak Kürt bölgesel yönetimini sorumlu tuttu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-20 08:48:28

Dalya Müslim’in babası, Kuzey Irak Kürt yönetimini suçladı

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'nin elebaşlarından Salih Müslim'in yeğeni “Viyan Şervan” kod adlı Dalya Mahmud Müslim'in (21), 15 Temmuz'da Mersin'de Türk güvenlik güçlerine teslim olmasının yankıları sürüyor.

Dalya Mahmud Müslim'in babası Mahmud Muhammed Müslim, Türkiye'nin kızının Türk güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurmasının ardından Pazar günü Facebook'ta bir açıklama yaptı.

Mahmud Muhammed Müslim, "Kızımız Dalya Mahmud Müslim, Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm oğulları ve kızları gibi, topraklarını ve halkını altı yıl önce IŞİD ve paralı askerlerine karşı korumak için kadın koruma birimlerine katıldı. Sağlık nedenleriyle, altı ay önce yoldaşlarını ve görevlerini terk etti ve tedavi için Güney Kürdistan bölgesine gitti ve kısa bir süre önce Rojava'daki ailesine dönme çağrısında bulunana kadar ailemle temas kurdum, ancak onu Türk makamlarına ve istihbarat servislerine teslim etmekten şaşırdık" dedi.

Mahmud Muhammed Müslim açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Kürdistan bölgesindeki yetkililerin onları güneyden kaçırmak veya Türk istihbarat servislerine teslim etmekle yükümlü olduklarını görüyoruz."

Kızı Dalya Mahmud Müslim'in Türk makamlarına verdiği bilgilerin baskı altında gerçekleştiğini belirten baba Mahmud Muhammed Müslim, kızının veridiği ifadenin yanlış olduğunu, Türk makamları tarafından yapılan açıklamanın ise Rojava'daki özyönetim kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçladığını belirtti.

Uluslararası insani yardım kuruluşlarından yardım isteyen Dalya Mahmud Müslim'in babası Mahmud Muhammed Müslim, kızının Türk istihbaratının elinden kurtarılmasını ve ailesine güvenli bir şekilde geri dönmesinin sağlanması çağrısında bulundu.

Kaynak: Arabic.rt

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara