Dolar

32,4516

Euro

34,7890

Altın

2.443,61

Bist

9.941,59

Dağcı Gülnur Tumbat'ın 5. durağı Bali

Dağcı Gülnur Tumbat'ın 5. durağı Bali

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 20:03:14

Dağcı Gülnur Tumbat'ın 5. durağı Bali
Kadın dağcı Gülnur Tumbat, dünyanın 8 zirvesine tırmanan ilk ve tek Türk olma yolunda Okyanusya kıtasında yer alan Carstenz zirvesi tırmanışı için Bali'ye uğurlandı.

Türkiye'yi yüksek irtifa dağcılığında temsil eden ve Güney-Kuzey Amerika, Afrika ile Avrupa'nın en yüksek dağlarına tırmanan Gülnur Tumbat, dünyanın 8 zirvesine çıkma yolundaki 5. durağı olan 4 bin 884 metrelik Carstensz zirvesine tırmanış yapmak için Endonezya'ya gitti.

Endonezya'nın Bali Adası'ndaki zirveye tırmanış yapacak Gülnur Tumbat, Atatürk Havalimanı'nda hareketinde önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tumbat, 20 yılı aşkındır dağcılık yaptığını belirterek, 6 bin 962 metrelik Aconcagua ve 6 bin 195 metre yüksekliğindeki Mckinley'i tırmanan ilk ve tek Türk kadını olmak özelliği taşıdığını hatırlattı.

Carstensz zirvesinin 10 yıl öncesine kadar bilinmediğini vurgulayan Gülnur Tumbat, "Volkanik kayalarda oluşmuş bir kütle. Tropik bir bölge içerisinde yerli kabilelerin olduğu yerlerden ve patikaların olmadığı bölgelerden geçerek zirveye ulaşmaya çalışacağız. Lojistik erişimi bulunmadığından zor bir tırmanış olacak. Yağmur ormanlarından yürüyerek, dizimize kadar batarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Gülnur Tumbat, bu bölgeye giden ilk Türk kadın olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aslında dün yola çıkacaktım ama aktif volkanlardan birinin patladığı bilgisi geldi. Mecburen uçuşu bugüne erteledik. Tırmanış için arkadaşlarla orada buluşacağız. Umarım başarılı olurum. Bundan sonra ocak ayında Antartika'daki 4 bin 897 metre yüksekliğinde Vinson zirvesine çıkmayı hedefliyorum."

Doğanay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Doğanay ise Gülnur Tumbat'ı, Türkiye'yi temsil eden ilk ve tek kadın dağcı olduğu için desteklemeye karar verdiklerini ve başarılı olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Haber Ara