Dolar

32,5470

Euro

34,9451

Altın

2.448,83

Bist

9.716,77

Cübbeli Hoca'dan Akit yazarına sert tepki

Cübbeli Ahmet Hoca, 'Eyüp Sultan'ı bu hezeyandan kurtarın' diyen Yeni Akit Gazetesi ve yazarına sert eleştirilerde bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 01:24:33

Cübbeli Hoca'dan Akit yazarına sert tepki

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Eyüp Sultan'ı bu hezeyandan kurtarın" diyerek mezarlığa yazılan bir hat yazısı eleştiren Yeni Akit yazarını hedef aldı.

ODATV.com'da yer alan bilgide; Akit yazarını cahillikle suçlayan Cübbeli, söz konusu yazara yer veren gazeteye de sert çıktı. "Ay Allah'ım Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptırılan adama bak" diyen Cübeli, devamında "Bu adama bir sayfa vermişler. Vay bu milletin haline... İnsanlara yazık, bu kültürsüzlerin eline kalmışlar" ifadelerini kullandı. Cübbeli yazarın hedef aldığı kişinin de büyük bir Osmanlı Şeyhülislam'ı olduğunu söyledi.

Cübbeli'nin açıklamaları şöyle:

"Hezeyan dediği de bazı kaynaklarda hadis olarak geçen, bazı kaynaklarda büyüklerin sözü olarak geçen bir hat yazılmış mezarlığa. Buna hezeyan diyor bu adam.

Bunu bir tek İbn-i Kemal rivayet etmiştir. İbn-i Kemal de hoca değil, paşadır diyor. Ay Allah'ım Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptırılan adama bak. Köşe yazarı da değil, tüm sayfayı hazırlıyor. Bu adama bir sayfa vermişler. Vay bu milletin haline. Salih Tuna gibi, Ahmet Hakan gibi nakledenle tekfir edeni ayırt edemeyenleri okuyanların vay haline. İnsanlara yazık, bu kültürsüzlerin eline kalmışlar.

Adamın "İbn-i"den haberi yok. İbn-i Kemal Paşa, Kemal Paşa'nın oğlu demek, kendisi paşa değil, paşanın oğlu. İsmi de Ahmet Efendi.

Akit gazetesisin ya, bu adama yazı yazdırıyorsun. Bu Osmanlı'da Şeyhülislam. Şu anda Yavuz Sultan Selim'in üzerinde bulunan, vasiyet ettiği çamurlu kaftanın çamuru, onun atının ayaklarının attığı çamur. Öyle büyük bir veli ki onun atının ayaklarının attığı çamurun isabet ettiği kaftanı kabrime koyun ki bereket alayım diyor koca Yavuz Selim."

Haber Ara