Dolar

32,5376

Euro

34,9546

Altın

2.456,62

Bist

9.879,56

CHP'den Abdullah Gül açıklaması: Yeter!

CHP'li Özgür Özel, parti içinden gelen tepkiler üzerine 'CHP'nin gündmeinde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-25 13:09:18

CHP'den Abdullah Gül açıklaması: Yeter!

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabı üzerinden Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklama yaptı.

Özel, paylaşımında "YETER... Bu kadar spekülasyon canımıza tak etti. Bütün amaç bizim içimizde bir tartışma yaratıp moralimizi düşürmek CHP'nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da" ifadelerini kullandı. 

CHP'Lİ TEZCAN'DAN İSİM UYARISI

Bunun öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı.

Tezcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"CHP sonuç almaya yönelik hassasiyeti sürdürecektir. Biz hiçbir biçimde ittifak görüşmeleri sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Herkesin 40 kere düşünüp bir kere konuşması gerektiğini düşünüyoruz."

MUHARREM İNCE'DEN GÜL ÇIKIŞI

Bu gelişmelerin öncesinde ise CHP'li Muharrem İnce açıklama yapmıştı. İnce "Gül seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır" ifadesini kullanarak şunları söylemişti:

''Türkiye'nin huzuru, güvenliği, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak istiyoruz. Ancak atadığı bürokrat ve rektörler FETÖ'cü çıkan, görevdeyken hiçbir kanunu veto edememiş, görevden ayrılınca yanlışa yanlış diyememiş Tayyip Erdoğan'ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan'dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır. Benim bu sürece ilişkin tek açıklamam budur, başka haber ve yorumları dikkate almayınız.''

 

 

Haber Ara