Dolar

32,5796

Euro

35,0088

Altın

2.459,39

Bist

9.901,66

CHP’de Ecevit taktiği

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti kurma görevi vermesi durumuda, Bülent Ecevit’in yolunu izleyecek...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-21 04:59:02

CHP’de Ecevit taktiği

Akşam'da yer alan bilgiye göre; Kılıçdaroğlu'nun kurmayı planladığı hükümetin, Dönemin DSP lideri Bülent Ecevit'in kurduğu 56. Hükümet modeli olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verilen görev çerçevesinde azınlık hükümeti kuran Ecevit, ocak ve mayıs ayları arasında görevde kalarak ülkeyi seçime götürmüştü. 

GÖRÜŞME HALİNDE

Kılıçdaroğlu'nun da görevin kendisine verilmesi durumunda aynı yöntemi izleyerek, 7-8 ay sonra ülkeyi bir erken seçime götürmeyi planladığı kaydedildi.  

Ecevit'in 76 milletvekili ile kurduğu azınlık hükümetinin, kısa süre içinde hayata geçirilebileceğine inanan Kılıçdaroğlu, görevi alması halinde MHP ve HDP genel başkanlarıyla görüşmeyi planlıyor. Kılıçdaroğlu'nun, kuracağı azınlık hükümetinin güvenoyu alabilmesi için liderlerden TBMM'deki gruplarının serbest bırakılmasını talep edeceği belirtiliyor. Erdoğan'ın görev vermesi halinde koalisyon kurulması için son tarih 23 Ağustos. 

ECEVİT TAKTİĞİ

Kılıçdaroğlu, azınlık hükümetiyle seçime giren Ecevit'in 18 Nisan 1999'daki seçimlerde oylarını yaklaşık 10 puan yükseltmesini örnek aldı.

Haber Ara