Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ya Suriye ya askeri mahkeme

İran’ın Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC), Suriye’de savaşmayı reddeden askerlerini askeri mahkemeye sevk etmeye başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 16:31:24

Ya Suriye ya askeri mahkeme

TIMETURK I HABER MERKEZİ

Asharq Alawsat gazetesinin haberine göre İran, Suriye'de savaşmayı reddeden çok sayıda Devrim Muhafızı komutan ve askerini sevk etti.

Gazetenin güvenilir kaynaklara dayanarak yaptığı haberde durum “IRGC'nin bu kararı askerlere ya Suriye'de savaşma ya da görevden ihraç ile hiç bir devlet görevinde bulunamama seçeğenin sunulmasının ardından geldi” ifadeleri ile aktarılmakta.

Habere göre son zamanlarda Devrim Muhafızları'ndan ayrılmak isteyenlerin özellikle de genç askerlerin sayısının artması üzerine, Muhafızlar yönetimi eski politikalarını yeniden gözden geçirme kararı aldı.

Devrim Muhafızları askerlerinin bu uygulama ile Suriye'ye gitmek istemeyen askerlerin ‘emre itaatsizlik ve vatan hainliği' suçlaması ile askeri mahkemede yargılanacağı aktarılan bilgiler arasında.

Devrim Muhafızları askeri mahkemesinin böyle bir dönemde emeklilik talebinde bulunan kişiler hakkında ayrıntılı soruşturma başlatıldığı söyleniyor.

Devrim Muhafızları dış operasyonlar bölümü olan Kudüs Güçleri'nin son zamanlarda Suriye'de yoğusurn kayıplar vermesi, İranlı askeri yetkilileri Devrim Muhafızları'ndan asker alma yoluna sevk etti. Ancak Devrim Muhafızları ise kendi kuvvetlerini Suriye'de kaybetme noktasında endişeli.

Devrim Muhafızları komutan yardımcısı Hüseyin Salami geçtiğimiz Pazar günü yaptığı açıklamada, Suriye'de verilen yoğun kayıplar üzerine ülkeye ek askeri danışmanlar göndereceklerini açıklamıştı.

Aslı now.mmedia.me sitesinde yayınlanan haber Melahat Kemal tarafından TIMETURK için Türkçe'ye çevrilmiştir.

Haber Ara