Dolar

44,5897

Euro

51,5450

Altın

6.689,49

Bist

13.112,31

Rusya’sız Suriye Toplantısı

Yarın Paris’te “bölgesel ana aktörler”in katılacağı bir Suriye toplantısı gerçekleştirilecek.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 18:10:50

Rusya’sız Suriye Toplantısı

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Fransa dışişleri bakanlığı sözcüsü Ajans France Press'e yaptığı açıklamada “Salı günü Paris'te bölgesel ana aktörlerin katılacağı yeni bir toplantı yapmaya çalışıyoruz' dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada Suriye meselesini ele almak için Batı ve Arap ülkelerinden mevkidaşları ile görüşmeyi istediklerini açıklamıştı.

Fabius toplantı hakkında “Alman, İngiliz, Suudi ve Amerikalı arkadaşlarımızı ve diğerlerini gelecek hafta Paris'e davet ettik” dedi.

Rusya'nın Paris'teki toplantıda yer almayacağını belirten Fabius “Rusya ile çalışacağımız başka görüşmeler olacak” açıklamasında bulundu.

Fabius'un etrafında bulunanlar Türkiye ve Suudi Arabistan'ın görüşmeye davet edilirken Rusya ve Esed rejiminin müttefiki İran'ın davet edilmediğini aktardı.

english.alarabiya.net'te yer alan haber Melahat Kemal tarafından TIMETURK için Türkçe'ye çevirildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

İran'dan İsrail ve ABD gemilerine saldırı

Haber Ara