Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kasım Süleymani Moskova’da

İran Devrim Muhafızları (IRGC) komutanı Kasım Süleymani, Rusya’nın askeri ve siyasi yetkilileri görüşmek üzere Moskova’ya gitti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 14:06:49

Kasım Süleymani Moskova’da

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

İran güvenlik yetkilisi Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada “Kasım Süleymani, S-300 füzelerinin nakli ve askeri işbirliği meselelerini görüşmek üzere dün gece Moskova'ya hareket etti” dedi.

Moskova'da bulunan Batılı bir diplomat Süleymani'nin Rusya devlet başkanı Putin ve Savunma Bakanı Sergei Shoigu ile görüşmesinin beklendiğini söylerken Kremlin sözcüsü Putin'in programında böyle bir görüşme olmadığını açıkladı.

Suriye ve Irak'ta Şii milislere verdiği eğitim ve danışmanlıkla öne IRGC'nin dış operasyonlarından sorumlu olan Kasım Süleymani'nin geçtiğimiz Temmuz ayında Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında Rusya'nın Suriye'ye askeri müdahale planlarına yardım ettiği ve Suriye BAAS rejimi lideri Esed'e verilecek destek için iki ülke arasındaki iş birliğinin kuvvetlendirilmesinin görüşüldüğü iddia edildi.

Kasım Süleymani sıklıkla ve rahatça Rusya'ya geziler düzenliyor olsa da kendisi hakkında BM tarafından verilmiş ülke dışına çıkma yasağı bulunuyor. Ayrıca Süleymani'nin komutanlığını yaptığı IRGC'nin dış operasyonlar birimi Kudüs Güçleri, 2007 yılında Washington tarafından ‘terör destekçisi grup' olarak tanımlanmıştı.

Haber Ara