Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail ordusundan 'Yahya Sinvar tünelde' iddiası

İsrail ordusu, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı eşi, çocukları ve kardeşi İbrahim Sinvar ile birlikte Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin altındaki bir tünelde görüntülendiği iddia edilen video paylaştı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-14 12:56:02

İsrail, Sinvar'ı kamuoyu önünde Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik terör saldırısının arkasındaki “beyin” olmakla suçladı; ancak uzmanlar onun lider kadrodaki birkaç kişiden biri olduğunu söylüyor. Bu da onu Gazze'deki savaşın ana hedeflerinden biri haline getiriyor.

Günlük basın toplantısında sözkonusu videoya dair açıklamada bulunan İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, görüntülerin 10 Ekim'de Hamas CCTV kamerasına kaydedildiğini ve İsrail ordusu tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Hagari şöyle devam etti: "Ailesiyle birlikte yeraltındaki bir tünelden önceden inşa ettiği güvenli konaklama komplekslerinden birine bu şekilde kaçtı."

CNN, Sinwar'ın videoda veya videonun kaydedildiği sırada görülen kişi olduğunu bağımsız olarak doğrulayamadı. İsrail ordusu ise, iddialarını destekleyecek ek kanıt sunmadı.

"ONU YAKALAYACAĞIZ"

Hagari, videonun Sinwar'a yönelik "avımızın bir sonucu" olduğunu ve "av, o ölü ya da diri yakalanana kadar durmayacağını" söyleyerek şunları ekledi:

"Onu yakalamaya kararlıyız. Onu yakalayacağız."

Sinwar, İsrail'in Gazze'de en çok aranan adamı olarak tanımlanıyor. İsrail ordusu onu "yürüyen ölü adam" ilan etti ve 7 Ekim saldırısını planlamadaki iddia edilen rolü nedeniyle bir profilde ona "Han Yunus Kasabı" adını verdi.

Haber Ara