Dolar

32,2525

Euro

34,8278

Altın

2.426,70

Bist

10.268,58

Kassam Tugayları'ndan iki rehine videosu

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları bugün iki rehinenin, Amerikalı-İsrailli Keith Siegel ve İsrailli Omri Miran'ın videosunu yayınladı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-27 22:33:57

Kassam, 2 esirin görüntüsünü, "saldırılar onlarca esirin ölümüne, geri kalanlarınsa sevdiklerine kavuşmalarına engel olmuştur." notuyla paylaştı.

Esirlerin isimlerinin Omri Miran (47) ve ABD vatandaşı Keith Siegel(64) olduğu belirtildi.

Videoda, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun şu ifadelerine yer verildi: "Sadece askeri baskının devam etmesi tüm mahkumların serbest bırakılmasına yol açacaktır."

Videoda ayrıca İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "Askeri baskılar arttıkça sevdiklerimize ulaşma fırsatımız da artıyor" ifadelerine yer verildi.

Esirlerden biri şunları söyledi: "Ağır bombardıman altında zor koşullar altında yaşıyoruz ve bazen bizi terk ettiğinizi hissediyoruz."

Esirlerden biri yine Başbakan Binyamin Netanyahu ve tüm bakanlara, bir an önce anlaşmaya varılması için müzakerelerde esnek olmaları çağrısında bulunarak, "Erteleme hissediyoruz ve takas anlaşması uzun sürdü" diyor.

Esirlerden diğeri Netanyahu hükümetine şunları söyledi: "Bizi hayatta ve sağlıklı bırakacak bir anlaşmaya varmanın zamanı geldi."

Ayrıca İsraillilere şu mesaj verildi:

"Hükümet üzerinde mümkün olan her şekilde baskı oluşturmak için elinizden gelen her şeyi yapmanızı istiyorum ve umarım anlaşmaya varacak müzakerelerin yapılabilmesi için gösterilere devam edersiniz."

Kassam, videodaki alt yazılı cümlelerde ise şu uyarıları kaydetti:

“İsrail'in uyguladığı askeri baskı Gazze'de onlarca mahkumun ölümüne yol açtı ve geri kalanların Fısıh Bayramı'nı (Salı günü başlayan ve bir hafta süren Yahudi bayramı) aileleriyle kutlamaktan mahrum kalmasına neden oldu.

Görüntünün 2 gün önce çekildiği öğrenildi.

Rehinelerden Siegel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Hamas'la rehinelerin serbest bırakılması konusunda müzakere yapması için yalvarıyor. Siegel'in 7 Ekim'de Kibbutz Kfar Aza'daki evlerinden eşiyle birlikte Hamas tarafından kaçırılmasından bu yana yayınlanan ilk videosu olduğu kaydediliyor. Siegel'in eşi Aviva Siegel, 26 Kasım 2023'te serbest bırakılmıştı.

CNN, videonun nerede ve ne zaman çekildiğini doğrulayamadı ancak rehineler, Salı günü sona eren Yahudi bayramı Fısıh Bayramı'nı kutlayamayacaklarını söyledi. Miran'ın "202 gündür buradayım" demesi, videonun perşembe günü çekildiğini gösteriyor.

İsrail tarafı ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Arap Postası, CNNInternational

Haber Ara