Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

HAMAS'tan İran'a 'direniş' övgüsü

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, İsrail saldırıları karşısında verdiği destekten dolayı İran’a övgüde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-26 19:45:04

HAMAS'tan İran'a 'direniş' övgüsü

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Komitesi lideri Usame Hamdan, İran'a Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran elçiliğinde bir basın toplantısı düzenledi.

Filistinlilerin İsrail işgaline karşı direnişi sürdüreceklerini belirten Hamdan, Tel Aviv rejimi ile herhangi bir anlaşmaya yanaşmayacaklarını yineledi.

Hamas yetkilisi, Filistin halkının İsrail ile bir arada barışçıl şekilde yaşama yönünde getirilecek herhangi bir anlaşmayı kabul etmesi düşüncesinin bir “sanrı”dan ibaret olduğunu söyledi.

Hamdan ayrıca ABD'nin de dahil olduğu bazı ülkelerin, İsrail'in Arap ve Müslüman dünyasındaki konumunu güçlendirme çabalarını eleştirdi.

Hamas yetkilisinin bu açıklamaları, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarına karşı saldırılarını arttırdığı bir dönemde geldi.

HAMAS liderinin teşekkür ettiği İran rejimi ise, Yemen, Suriye ve Irak'ta uzun süredir Sünni hareketlere karşı mücadele verirken en son İran dini lideri Hamaney, "Suriye'deki savaş İslam - Küfür savaşıdır" ifadelerini kullanmıştı. İran ile ilişkilerinden ötürü sıklıkla eleştirilen HAMAS'ın, son dönemde eleştirilere rağmen İran ile ilişkilerini daha da ileri boyuta taşımaya çalıştığı dile getiriliyor.

Timetürk'ün harekete yakın isimlerden aldığı bilgilere göre bu çaba hareketin tabanında da endişeyle karşılanıyor ve eleştiriliyor. Özellikle askeri kanadın sözkonusu süreçle ilgili rahatsızlıklarını son süreçte gündeme getirildiği öğrenilirken daha evvel de İran'ın Gazze'de eğitim merkezleri açması İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından engellenmişti.

Haber Ara