Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Erdoğan, İdlib'teki insani felaketi önlemek istiyor

Fransız Le Figaro. gazetesine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'te yaşanan insani krizin felakete dönüşmemesi için çaba sarf ediyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-11 16:52:31

Erdoğan, İdlib'teki insani felaketi önlemek istiyor

Timetürk Çeviri

Le Figaro'daki habere göre; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, İdlib'te insani felaketin önlenmesi için Şam'ın müttefikleri Rusya ve İran'ı aradı.

Bugünkü Le Figaro fransa ve AFP'nin ortak haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı "Bir sonraki kan dökülmesini önleme sorumluluğu sadece Batı'nın değil, İran ve Rusya devlet başkanlarının da görevidir” dedi. Türkiye'nin kuzeybatısındaki Suriye'de bulunan İdlib ve komşu isyan bölgeleri, son günlerde Beşar Esad rejimi ve hava saldırıları tarafından topçu bombardımanlarının hedefi olmuştur. Bugün New York'ta bu konuda bir araya gelen Güvenlik Konseyi, BM'nin on gün içinde 30 binden fazla insan yerlerinden edildiğni söyledi. Muhalifleri destekleyen Türkiye, sınırına yeni bir mülteci akınından korkarken, 3 milyondan fazla Suriyeliye'de ev sahipliği yapıyor.

"Suriye halkını Beşar Esad'ın merhametine bırakamayız", diye ısrar eden Erdoğan, Cuma günü yapılan zirve sırasında, mevkidaşları Vladimir Putin ve İranlı Hasan Rohani ile ateşkes kararına ikna edemedi.

 

Haber Ara