Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Çavuşoğlu'na önce programı 'sınırlandırma' teklifi geldi

Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izni iptal edilmeden önce programını 50 kişi ile sınırlama teklifi geldiği ifade edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 18:32:51

Çavuşoğlu'na önce programı 'sınırlandırma' teklifi geldi

Hollanda Ak Parti Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı Turan Atmaca, Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal iptal etmesi öncesinde, gerçekleştirecekleri programın 50 kişiyle sınırlandırılması teklifi geldiğini, ancak bunu kabul etmedikleri iddiasında bulundu.

Hollanda hükümetinin iptal kararı karşısında şok olduklarını ifade eden Atmaca, defalarca salon iptalleri olduğunu, nihayetinde etkinliğin Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı'nda yapılmasına karar verildiğini belirterek, "Son olarak sayın Bakanımızın uçağının iniş iznini iptal ettiler. Biz de programın iptal edildiğini hem Türkiye'deki hem de buradaki yetkilerimizden öğrenmiş olduk. Üzüntülüyüz" diye konuştu.

'BELİRLENECEK 50 KİŞİNİN İSİM LİSTESİ İSTENDİ'

İlk olarak parti üyelerini bilgilendirmeye yönelik 500 kişilik bir etkinlik planlandığını ifade eden Atmaca, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 20 salon iptal edildi. Buradaki Türk vatandaşlarımız, programın yapılması için ısrarcı oldu. bugün program devam etmiş olsaydı, belki on binler gelebilirdi. Bu Sabah bizimle pazarlık yapmaya kalktılar. 'Siz programı devam ettirin ama Rotterdam'da değil, Lahey Büyükelçiliğinde yapın. Fakat 50 kişi olsun ve sizin belirleyeceğiniz bu 50 kişinin ismini bize verin. O isimleri kontrol ederek, içeri sokalım' diye bir teklif geldi. Biz de bunu kabul etmedik. Çünkü, 500 kişiyle başladığımız program talebimizi, kendileri, Rotterdam Belediyesi ve yetkilileri bu hale getirdiler"

NE OLMUŞTU?

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edildiği belirtilmişti.

Çavuşoğlu, daha önce belirlenen yerlerin izinlerinin iptal edilmesi üzerine, bu akşam Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansında Hollanda'daki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmeyi planlıyordu.

Haber Ara