Dolar

32,3313

Euro

35,1522

Altın

2.241,01

Bist

8.718,11

Brunson neden NATO uçağı ile götürüldü?

Geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan rahip Brunson, bir jet ile ülkesine götürülmüştü. Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, bu konuya yazısında yer verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-17 12:49:51

Brunson neden NATO uçağı ile götürüldü?

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan rahip Brunson'ın neden NATO uçağı ile Türkiye'den götürüldüğünü sordu. 

İŞTE TAKAN'IN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM:

"FETÖ, PKK iş birlikçisi casus papaz Brunson, İzmir'den kuşlar gibi uçurulurken bir "ayrıntı" çok dikkatimi çekti. Casus papazı, İzmir'den Almanya'ya götüren uçak hem askerî hem de NATO'ya aitti. Askerî uçağın fotoğrafları da ustaca medyaya yansıtıldı. Brunson, neden NATO'ya ait askerî bir uçakla gözlerimizin içine sokula sokula uçurulmuştu?.. NATO üyesi olduğumuz için bize jest mi yapılmıştı!?.. Koca ABD'nin elinde özel jet kalmamıştı da NATO'ya "bir zahmet muhterem papazımızı siz alıverin Türkiye'den mi" denmişti... Muhterem papazın (!), askerî NATO uçağı ile götürülmesinde bir mesaj var mıydı?.. Soruyu, Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'a sordum. Yalım, "Brunson için uçak tahsis eden NATO, ABD, Türkiye'ye ve dünyaya, 'Brunson'un terör suçu işlemediği' mesajını vermek istiyor" dedi."

Haber Ara