Dolar

32,5589

Euro

34,9742

Altın

2.448,98

Bist

9.716,77

Bisiklet Hobini İşe Çevir

Bisiklet sürmeyi seviyor, iyi derecede bisiklet kullanıyorsanız ve bir işe ihtiyacınız varsa kendi işinizi kurabilirsiniz!

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-10 18:07:14

Bisiklet Hobini İşe Çevir

Bir iş yapmanız gerekiyor ama öyle bi iş olmalı ki sevdiğiniz ilgi duyduğunuz alanda özgür olarak hatta gezerek dolaşarak yapabilirseniz ne kadar da güzel olur. Mesela bisiklet geziler sizin işiniz olsa hem gezseniz hemde çalışıyor olmuş olsanız nasıl olurdu?
Sahip olduğunuz bir hobiniz ile kendi işinizi yürütmek çok cazip geliyor olmalı. Fakat çoğu zaman hobiyi işe çevirerek vereceğiniz hizmet için gerekli pazarın varlığından emin olamazsınız. Ama ya böyle hazır bir pazar varsa nasıl olurdu?
Hobinizi başarılı bir işe dönüştürmek için kendinizi yeni angaryalardan sorumlu olarak bulabilirsiniz. Peki bu tür angaryaları çözecek bir platforma dahil olabileceğinizi söylesek nasıl olur?
Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde Bisiklet Eğitimleri ve Bisiklet Turları organize ediliyor. Pandemi sonrası daha fazla talep gören bisiklet eğitimleri ve bisiklet turlarını tüm ilçelerde sürüdürülebilir olması için böyle bir sistem geliştirildi. Bu sistem içinde kendi işini kurabilir, kapalı mekanlara hapsolmadan bisikletle gezerek kendi işinizi yürütebilirsiniz.
“Bisiklet en sevdiğim hobimdir, tam bana göre” diye seviniyorsanız hemen acele karar vermeyin çünkü bu hobileri kendin için yapman başka bunu işe çevirmek başka. İşin tam manada açıklaması biraz zor çünkü klasik iş tanımlarına pek uymuyor. Çünkü bize verilen eğitim sisteminde kendi hobilerimiz, yeteneklerimiz, el becerilerimiz görmezden gelindi. Bizlere standart işlerden birini seçmemiz söylendi ve o iş yerlerinde robotlar gibi çalıştırıldık. Eğer onların istedikleri gibi çalışmazsak yaşamamızın imkansız olduğu telkin edildi. Oysa biz insan olma özelliğimizle düşünmek, hayal kurmak, üretmek ve kendimiz için yaşamak istiyorduk.
Tatile çıkıp kafamızı dinlemek istedik ama orada bile kısıtlı zaman içinde koştur koştur, ye iç tüket ama fotoğraf çekmeyi unutma ki herkes seni tatilde görsün. Sosyal Medyada yaşa beğeni al... Böyle bir Tatile bile gidebilmek için tekrar işe dönüp çalışmak gerekiyordu. Öyle bir iş sistemi içindeyiz ki; bir ay çalışmazsak tüm hayatımız sönebilir diyorlardı.
"Hobini İşe Çevir" olarak bahsettiğimiz bu çalışmalarda bisiklet eğitimleri, yoga eğitimleri, bisiklet turları, yoga kampları, Fotoğraf ve video çekimleri, bölge tanıtımları ve sosyal medya yönetimi başlıkları altında toplanıyor.
Bu çalışmalar zaten uzun süredir yürütülüyor ama sizlerde bu çalışmalardan sonuç alabilmeniz ve hobinizi aktif işe çevirebilmeniz bir süre devamlılıkla oluşabilir. Bu süre içinde zoom üzerinden bilgilendirme toplantıları ve ücretsiz eğitimler yapılıyor. İşin ana kilit noktası da bu süre içinde devamlılık gösterenlerle aşılıyor. Zoom toplantıları ile Türkiye geneli tüm il ve ilçelerden yeni ekipler oluşturuluyor.
Herşey çok şeffaf ilerliyor, sonuçta bu senin kendi işin, ne kadar kazanacağında sana bağlı ne kadar ilgilenirsen o kadar kazanıyorsun. İstersen kendi başına da yapabilirsin ama Türkiye'nin tüm il ve ilçelerine yayılmış bir platform içinde olmanın avantajları çok fazla. Bu ekip içinde olmak için istersen sen yine kendi işinde çalışmaya devam edebilirsin. İster haftasonları veya akşamları veya gün içinde bu işleri yapabilirsin. Siz istediğiniz dönemlerde platform size öğrenci gönderiyor.
Öncelikle yapılan çalışmaları inceleyin ve bu ekip içinde olmak isterseniz www.bisikletinisiyatifi.com sitesinden başvuru yapabilirsiniz.

Haber Ara