Dolar

32,5919

Euro

35,0002

Altın

2.450,97

Bist

9.766,39

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Öztürk'ten 'Umre' eleştirilerine yanıt: İtalya Arabistan'dan daha mı tehlikesizdi?

Umreye gidişlerin geç yasaklandığı eleştirilerine aracılığıyla cevap veren Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, 'Dünyanın hiçbir yerinde adı koyulur koyulmaz bir yasak süreci işletilmiyor. Olayları şu ana göre değil, o günün şartlarına göre değerlendirmeliyiz.' ifadelerini kullandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-20 16:07:10

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Öztürk'ten 'Umre' eleştirilerine yanıt: İtalya Arabistan'dan daha mı tehlikesizdi?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk koronavirüsle mücadele kapsamındaki süreci değerlendirdi. Yeni Akit'in haberine göre; Umre ziyaretinin geç yasaklandığı eleştirilerine cevap veren Porf. Öztürk, "Dünyanın hiçbir yerinde adı koyulur koyulmaz bir yasak süreci işletilmiyor. Her şeyin bir miladı vardır. Mesela Avrupa uçuşları da koronavirüs yayıldıktan çok sonra iptal edildi." dedi. Ülkemize İtalya'dan girişlerin çok daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken Prof. Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"İTALYA ARABİSTAN'DAN DAHA MI TEHLİKESİZDİ?"

"İtalya Arabistan'dan daha mı tehlikesizdi? Ülkemizden İtalya'ya giriş çıkışlar, Koronavirüs orada yüzlerce kişiyi öldürdükten ne kadar süre sonra yasaklandı? Biz olayları ele aldığımızda bir risk değerlendirmesi yapıyoruz. Tüm tedbirler uzun incelemeler sonunda alınıyor. Pek çok unsur karar alma sürecimizi etkiliyor. Yani bazı eleştirileri yapmadan önce bu olayların psikolojik arka yükünü de düşünmemiz gerekir."

"Geçmişte alınan kararlar bugünün şartları ile değerlendirilemez." diyen Prof. Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabii ki Umre'den dönüşlerde daha büyük bir kitle var ama Bilim Kurulumuz bunun için gerekli tüm önlemleri aldı. Diğer ülkelerden giriş çıkışlara da bakarak 'Şurası neden erken kapatılmadı? Burası neden böyle oldu?' gibi tartışmalarla bir yere ulaşmamız mümkün değil. Biz bütün riskleri göz önünde bulundurarak alınması gereken kararları alıyoruz."

Haber Ara