Dolar

32,2649

Euro

34,7909

Altın

2.396,69

Bist

10.247,75

Bebeğiniz neden ağlıyor?

Ebeveynler bebeklerinin niçin ağladığını bulduklarında stresleri de azalacaktır

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-07 08:44:35

Bebeğiniz neden ağlıyor?

 Anne babalar için bebeklerinin ağlaması stressli bir durum. Ama bebeğinizin neden ağladığını bulabilirseniz çözüm üretebilmeniz de kolaylaşacaktır...

Bebeklerin ağlama nedenlerini ise şöyle sıralayabiliriz:

Kolay acıkınca...
Bebeklerde ağlama sebeplerinin başında, karnının aç olması geliyor. Bu durumu da size ağlayarak haber verir. Özellikle bebeğinizin ilk aylarında midesi küçük olduğu ve sindirimi hızlı gerçekleştiği için çabuk acıkır.

Uykusu geldiğinde
Bebekler uykusu geldiği zaman ne yapması gerektiğini henüz bilmediğinden, uykuya dalmakta zorlanır. Sözel olarak kendilerini ifade edemedikleri için de ağlayarak tepki verirler. Bebeklerde ağlayarak uyanma sorunu için yapılabilecek tek şey, onun kolay bir şekilde uykuya dalmasına yardımcı olmaktır.

Altı kirlenince
Bebeğiniz, uykusunu almasına ve karnını doyurmasına rağmen sürekli ağlama devam ediyorsa altını kontrol etmelisiniz. Çünkü bebeğinizin bezi uzun süre kirli kaldığında cildi tahriş olur ve pişik sorunu başlar.

Gaz sancısı
Eğer bebeğiniz ağlarken bacaklarını karnına doğru çekiyorsa, gaz sancısı çekiyor olabilir. Kolik olarak adlandırılan bu gaza bağlı ağlama krizleri, bebeğin emerken hava yutmasından ya da sizin gaz yapan yiyecekler tüketmenizden de kaynaklanabilir.

Kucağa gelme isteği

Bebekler doğduktan sonra da anne karnındaki güvenli ve sıkışık yaşamı ister. Ayrıca yüzünüzü ve sıcaklığınızı hissetmek, kalp atışlarınıza yakın olmak ona güven duygusu verir. Birçok kişi bebeği kucaklamanın “kucağa alıştırmak” olduğunu ileri sürse de anneye ve babaya ihtiyaç duyan bir bebeğin kucakta olmayı istemesi çok doğaldır.

Diş çıkarma
Bebeklerde ağlama sorunu diş çıkarma dönemlerinde de baş gösterir. Bebeğinizin diş çıkardığını anlamak için diş etlerinde şişlik ya da beyazlık görmeniz yeterlidir. D

Haber Ara