Dolar

32,2633

Euro

34,7874

Altın

2.450,62

Bist

10.218,58

'Batılılar tarafından imal edilen kavmiyetçilik'

Karar Yazarı Hakan Albayrak, Farsçılığın, Arapçılığın, Türkçülüğün ve Kürtçülüğün 'Batılılar tarafından imal edilen kavmiyetçilik' olduğunu yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-13 16:55:01

'Batılılar tarafından imal edilen kavmiyetçilik'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Albayrak, Anadolu Ajansı'nın yayınladığı analizlerden biri olan "Fars milliyetçiliği ve meşruiyet krizi" başlıklı analize atıfta bulunarak bu analizden bazı kesitleri köşesinde paylaştı.

Bu kesitlerden Fars milliyetçiliğinin nasıl ortaya çıktığı ve nasıl "imal" edildiğini aktaran Albayrak, şu değerlendirmeleri yaptı:

Bu vesile ile, Orta Doğu denilen bu topraklardaki diğer kavmiyetçi hareketlerin de 19'uncu yüzyılın ikinci yarısı ile 20'nci yüzyılın başlarında ekilen fitne tohumlarına dayandığını hatırlatalım.

Merhum üstadımız Ebu'l Hasan Ali En-Nedvî, “Müslümanların Gerilemesiyle Dünya Neler Kaybetti?” serlevhalı eserinde, İslam öncesi medeniyetleri yücelten ve dolayısıyla İslam kardeşliği bağını gevşeten Farsçılığın, Arapçılığın ve Türkçülüğün (biz bunlara Kürtçülüğü de ilave edelim) aynı dönemde ortaya çıkmasına tesadüf nazarıyla bakılamayacağını belirtip bunların hepsinin Ümmet-i Muhammed'i parçalamaya ve İttihad-ı İslam'ın zemini ortadan kaldırmaya yönelik bir komplonun parçaları olarak Batılılar tarafından imal edildiğini söyler.

Öyle ya, “Müslümanlar kardeştir ve üstünlük ancak takva iledir” anlayışından şaşmayan bir Fars, Türk, Arap yahut Kürt, “Böl, parçala, yönet”çi emperyalizmin işine yaramaz.

FARS MİLLİYETÇİLİĞİ ANALİZİNİ OKUMAK İÇİN (TIKLAYINIZ)

Haber Ara